Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Maia Sandu s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski: Moldova percepe parteneriatul strategic cu Ucraina drept un pilon al securităţii naţionale

2
11 Jul 2019 19:57:59
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit joi, 11 iulie, la Kiev, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În cadrul întrevederii au fost abordate trei subiecte: securitatea regională şi integrarea europeană, agenda bilaterală a Moldovei şi Ucrainei şi eforturile celor două ţări de a construi instituţii funcţionale pentru cetăţeni.

Maia Sandu şi-a ţinut discursul în faţa presei, după întrevederea cu liderul de la Kiev, în limba ucraineană şi engleză.

„Sunt onorată să mă aflu aici, la Kiev, capitala unei naţiuni Europene curajoase, puternice şi rezistente în lupta pentru libertate şi independenţă. Susţin cu tărie integritatea teritorială a Ucrainei şi aş vrea să-mi exprim cel mai profund respect pentru ucrainenii care şi-au dat viaţa pentru a-şi apăra ţara, pentru a-i apăra suveranitatea şi viitorul european”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul a menţionat că „Moldova percepe parteneriatul strategic cu Ucraina drept un pilon important al securităţii naţionale. Integrarea Europeană şi implementarea Acordului de Asociere sunt obiectivele pe care le împărtăşim cu Ucraina”.

„Acum câteva săptămâni Moldova încă mai era condusă din umbră, de un oligarh care a capturat instituţiile statului şi a exploatat Moldova ca pe propria moşie. Plahotniuc a transformat Moldova într-o zonă gri, infectată de corupţie, spălare de bani şi periculoasă pentru securitatea economică şi a frontierelor cu Moldova şi Ucraina. Noi punem capăt acestei fărădelegi şi vă promitem că Moldova va deveni un partener şi un vecin de încredere”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a subliniat că Chişinăul vrea să îmbunătăţească relaţiile bilaterale cu Ucraina. 

„Ne dorim o colaborare mai strânsă cu Ucraina în sectorul economic şi cel energetic. Vom încerca să stabilim un control al graniţelor comun, permanent şi sută la sută funcţional, pentru a pune capăt crimelor şi traficului ilegal. Avem nevoie de un parteneriat puternic pentru a îmbunătăţi situaţia ecologică a râului Nistru. Sunt convinsă că putem găsi soluţii favorabile pentru cetăţenii noştri şi agenda Europeană comună”, a accentuat premierul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Gheorghe Moldoveanul
11.07.2019, 21:34:44

Mare curvă ești tu Maia, i-ai lins curu lui Kozak,a cum îi sugi pula lui Zelenski.

-1 (1 vot)
giulianni_007
12.07.2019, 10:44:30

Asa agresiv va dreseaza de la sediul PDM sa comentati?!Asta denota disperare,sint ultimele zvacnire a voastra ca Partid pe scena moldoveneasca!!!