VIDEO PDM cere demisia Guvernului Sandu: „Aţi auzit de vreo investiţie? Am auzit de investitori care vor să-şi închidă afacerile şi să plece din ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj IPN
FOTO colaj IPN

Partidul Democrat din Moldova, condus de Pavel Filip, a înregistrat în Parlament o moţiune de cenzură faţă de Guvernul Maiei Sandu. Deputatul Andrian Candu a menţionat că democraţii vor demiterea Cabinetului de miniştri pe motiv că în patru luni de activitate, Executivul nu a propus Legislativului nicio iniţiativă economică sau socială, care ar fi menită să îmbunătăţească viaţă de zi de zi a cetăţenilor.

„În aceste patru luni de activitate a Guvernului Maia Sandu, numai grijă de cetăţeni nu am văzut. În toată această perioadă, Guvernul a expediat Parlamentului 15 proiecte de legi. Este mai mult o bătaie de joc numărul acestora. Chiar dacă să nu luăm în considerare numărul de legi, dar să vorbim despre calitatea guvernării, vedem că nicio propunere în această perioadă nu a fost făcută în domeniul social, pentru oameni, sau domeniul economic, pentru ţară sau domeniul de afaceri”, a declarat Andrian Candu într-o conferinţă de presă înaintea începerii şedinţei Parlamentului.

Andrian Candu s-a plâns că „iniţiativele bune” pe care le-au avut democraţii, cum ar fi cei 600 de lei oferiţi de sărbători persoanelor cu venituri mici, compensaţii pentru sezonul rece, „un medic pentru tine” etc, au fost anulate de actuala guvernare. 

„Doar declaraţii şi o campanie de luptă împotriva opoziţiei şi nimic altceva”, a spus Andrian Candu.

   

Democratul a subliniat că Guvernul Sandu are „doar eşecuri” în domeniul economic. 

„În această perioadă, de la Guvernul Maiei Sandu nu a venit nicio iniţiativă care să îmbunătăţească mediul de afaceri”, a menţionat Candu.

Potrivit Constituţiei, iniţiativa de exprimare a neîncrederii se examinează după trei zile de la data prezentării în Parlament. Ulterior, premierul va fi nevoit să se prezinte în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate şi pentru a răspunde la întrebările deputaţilor. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite