VIDEO PDM, dispus să accepte oricare premier care va respecta condiţiile puse de democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, Pavel Filip, a afirmat, după întrevederea pe care au avut-o reprezentanţii PDM cu preşedintele Igor Dodon, în contextul consultărilor pe subiectul învestirii unui nou guvern, că democraţii vor să evite alegerile anticipate, dar nici nu-şi doresc să participe în vreo alianţă de guvernare „pentru că PDM are propria sa agendă”.

Pavel Filip a menţionat că PDM este gata să sprijine un Guvern, indiferent dacă premierul va fi propus de ACUM sau PSRM, însă care va lua în calcul programele sociale ale democraţilor şi va asigura implementarea Acordului de Asociere cu UE.

„Avem programale noastre sociale care, cu părere de rău, au fost oprite de către Guvernul Maia Sandu. Avem mai multe iniţiative pentru oameni”, a spus Filip.

Amintim că Zinaida Greceanîi a precizat că PSRM pledează pentru formarea unei alianţe cu ACUM, însă în alte condiţii. Ea spune că PSRM nu va mai accepta un Guvern condus exclusiv de ACUM.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a accentuat că lidera PAS, Maia Sandu, nu va mai fi acceptată la funcţia de premier.

De partea cealaltă, Blocul ACUM este dispus să formeze o majoritate parlamentară cu PSRM doar dacă va fi învestit un nou guvern, însă în componenţa veche, adică în frunte cu Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite