VIDEO Plahotniuc, alături de bodyguarzi şi echipa de filmare, la slujba de la Mănăstirea Curchi. Episcopul Siluan: E purtător mai vechi de grijă al Mănăstirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Vlad Plahotniuc via Facebook
FOTO Vlad Plahotniuc via Facebook

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a participat luni, 7 ianuarie, la slujba de Crăciun de la Mănăstirea Curchi de la Orhei. Vlad Plahotniuc a fost însoţit la eveniment de ministrul Economiei, Chiril Gaburici, ministra Educaţiei, Monica Babuc, persoana sa de încredere, democratul Constantin Botnari. Nu au lipsit nici bodyguarzii şi nici echipa de filmare de la PublikaTV, care a transmis slujba în direct.

Spre finalul slujbei, stareţul Mănăstirii Curchi, episcopul Siluan, a ţinut un discurs în faţa credincioşilor, în care l-a lăudat pe Vlad Plahotniuc pentru contribuţia democratului la reconstrucţia Mănăstirii, fapt pentru care acesta a şi fost decorat de Vladimir Voronin, în 2007, pe atunci preşedinte al ţării, cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Episcopul Siluan l-a numit pe Plahotniuc drept un „purtător mai vechi de grijă al Mănăstirii noastre”. 

„Atunci, în 2006, când am venit cu apel prin intermediul televiziunii publice, dar şi faţă către faţă către dumneavoastră, mulţi oameni au răspuns apelului nostru. Unul dintre ei fiind şi domnul Vlad Plahotniuc, pe atunci întreprinzător, om de afaceri, care a răspuns cu bineţe la apelul nostru şi a contribuit substanţial, ajutându-ne ca să punem în valoare acest frumos giuvaier din Codrii Orheiului, aşa numeam noi atunci Mănăstirea Curchi. Mulţumim, domnule preşedinte. Felicitări cu luminoasa sărbătoare”, a declarat episcopul Siluan.

Vlad Plahotniuc Facebook
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite