VIDEO Premierul R. Moldova explică de ce a obţinut cetăţenia română: Dacă te gândeşti ca businessman, cetăţenia UE oferea multe posibilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, susţine că a obţinut cetăţenia României în 2001-2002, atunci când activa în domeniul afacerilor. Prim-ministrul nu a oferit detalii despre afacerile în care era implicat, dar a precizat că acestea se desfăşurau inclusiv pe teritoriul României.

Ion Chicu afirmă că la acea etapă se gândea că cetăţenia unui stat al Uniunii Europene îi va oferi în sfera afacerilor o serie de beneficii, sugerând că anticipa aderarea României la UE, deşi acest lucru s-a întâmplat abia în 2007. 

„Este clar că cetăţenia UE, dacă te gândeşti aşa ca businessman, oferea multe posibilităţi şi am mers pe această oportunitate. Eu respect foarte mult statul român şi statul moldovenesc”, a declarat Ion Chicu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4. 

După ce jurnalistul i-a spus premierului „că va lua bătaie” pentru această declaraţie, Ion Chicu a menţionat că preferă să spună lucrurilor pe nume: „Spun cum este”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite