VIDEO Preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, şi ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, felicită cetăţenii moldoveni cu alegerea istorică de a deveni asociaţi la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinta Lituaniei Dalia Grybauskaite
Preşedinta Lituaniei Dalia Grybauskaite

În mesaje video, cei doi oficiali le spun cetăţenilor moldoveni "Bun venit în familia europeană" şi-i felicită cu ocazia semnării Acordului de Asociere de astăzi.

„Dragi cetăţeni moldoveni, bine aţi venit în Europa şi felicitări pentru alegerea dumneavoastră. Acordul de Asociere este drumul spre mai multă libertate, democraţie şi valori europene“, susţine preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

De asemenea, ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, a adresat felicitări Republicii Moldova cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu UE, inclusiv cel de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv.

„Semnarea acordurilor de asociere cu UE, Georgia, Moldova şi Ucraina este de eveniment foarte important pentru aceste ţări şi pentru UE, nu în ultimul rând pentru Suedia. Am militat mult timp pentru ca acestea să devină o realitate. Voi vizita aceste ţări pentru a-mi arăta sprijinul pentru deciziile importante pe care le-au luat şi pentru a obţine o perspectivă proaspătă referitor la ceea ce trebuie să facă autorităţile suedeze şi cele europene pentru a facilita în continuare implementarea acordurilor“, a declarat Carl Bildt.

Ministrul suedez de Externe va vizita Republica Moldova pe 29 iunie, după care merge Georgia şi Ucraina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite