VIDEO Procurorii încă nu cunosc unde se află Vlad Plahotniuc. Fostul lider PDM ar putea fi anunţat în căutare internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dat de înţeles că după ce fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, a fost anunţat în căutare naţională, procedurile prevăd că acesta va fi anunţat şi în căutare internaţională, în cazul în care oamenii legii nu-l vor găsi pe acesta pe teritoriul Republicii Moldova.

Dumitru Robu a precizat că deocamdată procurorii încă nu cunosc locul aflării lui Vlad Plahotniuc, motiv pentru care procurorii nu pot iniţia procedura de extrădare a fostului preşedinte PDM.

Amintim că judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut.

Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite