VIDEO Protest la Banca Naţională. PAS, PDA şi PLDM susţin că instituţia este captivă şi solicită demisia lui Sergiu Cioclea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PDA, PAS, PLDM, însoţiţi de mai mulţi activişti, au organizat un protest miercuri, 18 iulie, în faţa Băncii Naţionale din Moldova (BNM). Manifestanţii au declarat BNM drept instituţie captivă şi au solicitat demisia guvernatorului Sergiu Cioclea.

Maia Sandu a afirmat că Mişcarea de Rezistenţă Naţională „ACUM”, din care fac parte formaţiunile PLDM, PAS şi PDA, dar şi mai mulţi membri ai societăţii civile, vor protesta la toate instituţiile capturate din ţară, iar BNM ar fi una dintre acestea.

„De ce spunem asta, pentru că conducerea BNM nu vrea să publice versiunea integrală a raportului Kroll, ştiind că Procuratura nu invstighează corect furtul miliardului. În această situaţie, BNM ar trebui să facă claritate asupra lucrurilor. Mai mult decât atât, există elemente din furtul miliardului care pot fi clarificate de BNM, fără să intervină Procuratura”, a menţionat Maia Sandu.

Potrivit ei, Sergiu Cioclea „ajută regimul Plahotniuc să şteargă urmele acestor fărădelegi”. 

„Îl ajută pe Plahotniuc să-şi vândă acţiunile de la Victoriabank la un preţ bun, astfel încât acţiunile lui Plahotniuc care au fost cumpărate pe bani murdari, acum au fost curăţate”, a afirmat lidera PAS. 

„Suntem aici să cerem ca această instituţie să lucreze în interesul poporului”, a mai adăugat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite