VIDEO Protest la Preşedinţie. PAS îi cere lui Igor Dodon să nu accepte numirea în funcţie a judecătorului Vladislav Clima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a organizat un protest luni, 3 august, la Preşedinţie, pentru a-i cere lui Igor Dodon să nu semneze decretul de numire în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău a judecătorului Vladislav Clima, cel care în vara anului 2018 a menţinut hotârârea primei instanţe privind anularea alegerilor locale din Chişinău.

Deputatul Sergiu Litvinenco a declarat că Vladislav Clima este un judecător „corupt şi compromis”. Litvinenco susţine că atunci când PSRM  a demis Guvernul Maiei Sandu, PAS a înţeles că „scopul lui Igor Dodon este nu de a face reforma justiţiei, dar de a prelua controlul asupra justiţiei”. 

Parlamentarul a spus că Vladislav Clima este un judecător comod pentru Igor Dodon, motiv pentru care şeful statului îl doreşte în funcţie, deoarece Clima „este şantajabil şi este dispus să execute toate indicaţiile lui Igor Dodon”.

Şeful fracţiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, a afirmat că Igor Dodon va accepta să-l numească în noua funcţie pe Vladislav Clima pentru că aceasta ar face parte din scenariul de fraudare a alegerilor prezidenţiale, luând în calcul că Vladislav Clima „are deja un antecedent, el a mai făcut-o”.

Consiliul Superior al Magistraturii l-a numit pe Vladislav Clima marţi, 28 iulie, în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. Această decizie a fost criticată dur de reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate, care au amintit că Vladislav Clima este unul dintre judecătorii Curţii de Apel care a menţinut decizia primei instanţe de anulare a alegerilor locale din Chişinău, din vara anului 2018, câştigate atunci de Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite