VIDEO Protestatarii veniţi la Judecătoria Orhei în susţinerea lui Gheorghe Petic, stropiţi cu gaze lacrimogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video tv8.md
FOTO captură video tv8.md

Un grup de protestatari, care a venit miercuri, 20 martie, la Judecătoria Orhei pentru a-l sprijini pe Gheorghe Petic şi a cere eliberarea acestuia, a fost stropit cu gaze lacrimogene în momentul în care fostul poliţist de frontieră a fost escortat din sediul Judecătoriei, iar forţele de ordine au încercat să formeze un cordon între Petic şi manifestanţi.

Fostul poliţist de frontieră Gheorghe Petic, cel care a făcut mai multe dezvăluiri privind schemele de contrabandă cu ţigări de la frontiera moldo-română, a fost condamnat miercuri, 20 martie, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru viol. De asemenea, Gheorghe Petic va o achita o amendă în sumă de 30.000 de lei.

Sediul Judecătoriei Orhei, unde a fost pronunţată sentinţa, a fost încercuit de zeci de mascaţi. În faţa instituţiei s-au adunat şi zeci de persoane care au scandat „Jos Mafia” şi au cerut ca Petic să fie eliberat.

Gheorghe Petic se declară nevinovat şi susţine că dosarul penal a fost deschis la comanda liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Gheorghe Petic, care este şi fost angajat al Poliţiei de Frontieră, a fost reţinut în seara de vineri, 12 octombrie 2018, la ieşirea din Primăria oraşului Ungheni pentru că ar fi violat o femeie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite