VIDEO Recep Erdogan, întâmpinat de Igor Dodon pe Aeroportul Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a fost întâmpinat pe Aeroportul Internaţional Chişinău miercuri, 17 octombrie, de către Igor Dodon, cel care l-a invitat la Chişinău pe liderul de la Ankara, pentru a participa inclusiv la inaugurarea Preşedinţiei, reparată de Guvernul turc tot la solicitarea preşedintelui moldovean.

„Menţionez că ultima vizită oficială a Preşedintelui Republicii Turcia la Chişinău, a avut loc în anul 1994. Atunci ţara noastră a fost vizitată de E.S. dl Suleyman Demirel”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a subliniat că „vizita curentă în Republica Moldova a unui şef de stat turc după 24 de ani, demonstrează interesul ambelor ţări pentru dezvoltarea, consolidarea şi aprofundarea relaţiilor de colaborare moldo-turce în beneficiul ambelor popoare”.

Recep Erdogan va avea o întrevedere la Chişinău cu Igor Dodon, dar şi cu premierul Pavel Filip. Prim-ministrul a anunţat că pe agenda discuţiilor va fi şi subiectul expulzării celor şapte profesori turci de la Liceul Orizont.

Preşedintele Turciei ar urma să particepe la inaugurarea clădirii Preşedinţiei, reparată de Guvernul Turciei la solicitarea lui Igor Dodon. Turcia a oferit 10 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii.

De asemenea, liderul de la Ankara va vizita autonomia Găgăuză, unde se va întâlni cu başcanul Irina Vlah şi va participa,precum afirmă Igor Dodon, la inaugurarea a şase obiecte sociale importante, construite prin contribuţia partenerilor turci. Este vorba despre o grădiniţă, un spital, o şcoală de creaţie pentru elevi, un centru de cultură, un azil de bătrîni şi un parc de recreere.

Igor Dodon si Recep Erdogan presedinte.md
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite