VIDEO Sergiu Mocanu: Noul acord semnat între ACUM şi PSRM este în interesele Federaţiei Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că noul acord de guvernare semnat de alianţa PSRM-ACUM este în interesele Federaţiei Ruse. Potrivit lui, dacă anterior această coaliţie era considerată ca fiind una nefirească, acum „prin omogenizarea lor se vede că este chiar foarte firească”.

„Acordul lor de colaborare este în interesul Federaţiei Ruse, în interesul lor de a federaliza Republica Moldova, de a o ţine departe de România şi UE, de a-şi drege imaginea lor în faţa comunităţii internaţionale, după ce au atacat altădată Ucraina. Noi, Republica Moldova, nu ne putem transforma într-un detaşament de partizani în spatele frontului ucrainean”, a declarat Sergiu Mocanu într-un material video plasat pe Youtube.

Sergiu Mocanu a reiterat poziţia formaţiunii sale privind necesitatea de a identifica un candidat comun al forţelor unioniste pentru funcţia de primar de Chişinău, fapt ce ar fi singura soluţie pentru a nu admite ca scrutinul din Chişinău să fie câştigat de reprezentantul ACUM sau al PSRM.

Amintim că Blocul ACUM şi PSRM au semnat un nou acord de cooperare, prin care au prelungit termenul activităţii alianţei de guvernare. Documentul a fost semnat de vicepreşedinţii PAS, PPDA şi PSRM, fără a fi anunţată presa. Ulterior, documentul a fost contrasemnat de preşedintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu şi şefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Obiectivul primordial al înţelegerii semnate de către Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor este păstrarea majorităţii parlamentare în scopul promovării reformelor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite