Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Suntem un stat cu istorie veche, bogată, medievală”. Igor Dodon, mesaj cu prilejul Zilei Independenţei

8
27 Aug 2019 09:59:26
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a felicitat cetăţenii marţi, 27 august, atât în limba română, cât şi în rusă, cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova. Preşedintele ţării a menţionat că în cei 28 de ani de independenţă „societatea moldovenească a trecut prin transformări importante, s-a schimbat profund viaţa fiecăruia dintre noi, am acumulat ani, amintiri, dureri şi bucurii”.

„Am pierdut oameni apropiaţi, am creat familii, am dat naştere copiilor, am crescut noi generaţii. În scurta istorie recentă a Republicii Moldova am avut parte de toate, şi de bune, şi de rele. Mulţi dintre noi au fost martori ai acestei istorii şi înţelegem cu toţii că este încă mult de lucru, mult de edificat în ţara noastră, ca ea să fie pe măsura speranţelor şi aşteptărilor noastre. Dar este important că astăzi noi suntem însufleţiţi de un proiect comun, de înţelegere politică, de o viziune de viitor, care ne motivează şi ne dă putere să credem că lucrurile bune pentru Moldova abia acum încep”, a declarat Igor Dodon

Preşedintele a accentuat că „noi avem suficient potenţial uman şi intelectual pentru a deveni un stat modern şi împlinit, iar dacă vom demonstra în continuare cutezanţă şi maturitate politică, dacă vom fi solidari şi bine intenţionaţi, vom reuşi să realizăm cele mai înalte obiective pentru ţară şi să lăsăm următoarelor generaţii o Moldovă trainică şi prosperă”.

Igor Dodon a mai menţionat că „în acest an noi sărbătorim şi un jubileu important – a 660-a aniversare a statalităţii moldoveneşti”. 

„Moldova nu e de azi sau de ieri – e de veacuri. Suntem un stat cu istorie veche, bogată, medievală. Avem cu ce ne mândri, avem de unde învăţa. Dorinţa mea, rugămintea mea către fiecare dintre voi este să nu abandonăm speranţa, să nu renunţăm la propria ţară, să nu încetăm să trăim, să muncim şi să visăm la un viitor mai bun în Moldova şi pentru Moldova”, a spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Saḥīḥ ŞERBAN cel autentic
27.08.2019, 10:26:33

Impuscatii tradatori de neam si tara ruserloci!!!

+2 (2 voturi)
Stefan din Nord
27.08.2019, 10:31:49

Scarba asta vorbeste de istoria seculara a Moldovei Daca ar fi dupa el ar integra Moldova cu totul in Federatia Rusa ,noroc ca nu poate si mai ales rusii nu sunt interesati sa-si ia o belea pe cap sunt multumiti doar cu vasalitatea Moldovei .

+2 (2 voturi)
Ivan Turbinca
27.08.2019, 14:34:53

Tradarea si tradatorii au aparut in iulie 1940.Pe cine propuneti sa impuscam?Lista va rog.

-1 (3 voturi)
Ivan Turbinca
27.08.2019, 14:53:14

https://noi.md/md/analitica/demnitate-nationala

-1 (3 voturi)
Amicus Plato
27.08.2019, 20:25:08

Scîrbe sînteți voi, cioroilor. Cîtă ură la adresa lui Dodin, pentru că e patriot. De mult era Moldova pe mîna împuțită a cioroilor și ce vă mai băteați joc de ea, dar nu puteți pentru că n-au pierit încă moldovenii ce luptă pentru Moldova. Cum e Dodon. Va veni curînd vremea cînd vom trece la atac și vom face Tziganika bucăți.

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările