VIDEO Cum a făcut o televiziune din Rusia glume pe seama vizitei lui Igor Dodon la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

În cadrul unei emisiuni de satiră de la postul de televiziune rus NTV, autorii proiectului au făcut mai multe glume atât pe seama lui Igor Dodon, cât şi pe seama întrevederii preşedintelui moldovean cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care s-a desfăşurat pe 31 ianuarie, la Moscova.

„La întâlnire pentru toţi a fost clar cine e ţarul şi cine e Dodon”, a spus realizatorul emisiunii „mejdunarodnaya pilorama”, actorul Tigran Keosayan.

În contextul afirmaţiei că cei doi preşedinţi au ajuns la un acord ca produsele moldovenşti să poată ajunge pe piaţa rusă tranzitând Ucraina, realizatorul emisiunii a comentat în felul următor: „În primul rând trebuie să încetăm să numim vinul moldovenesc ca fiind un produs. În al doilea rând, să duci vinul prin Ucraina este o prostie, acolo e Poroşenko, el îl va bea tot vinul”.

„Putin a început discuţia cu volumul schimburilor comerciale. Cum se spune: saluţi oaspetele cu schimburi comerciale, dar îl petreci cu contracte de vânzare de armament”, au glumit realizatorii emisiunii.

Autorii emisiunii au afirmat că preşedintele moldovean a intrat în sala unde urma să aibă loc evenimentul atunci când i s-a permis, iar Putin era gata să se întâlnească „cu oricare Dodon”. Despre delegaţia moldovenească, în emisiune s-a spus că odată ce aceasta a intrat în sala evenimentului, a început a mirosi a vin roşu demidulce.

„Dodon asculta cu atenţie ce spune preşedintele rus şi se uita pe pereţi şi pe tavan în încercarea de a găsi ceva ce se poate de reparat”, se mai menţionează în emisiune.

„Auzind că în Moldova au loc alegeri, Putin s-a gândit că poate ar fi cazul concomitent să fie organizate alegeri şi în Ungaria, dar şi în România, pentru a nu alerga de două ori”, se spune în emisiune.

De ironii nu au scăpat nici oficialii ruşi. Deşi în imagini video din deputul întrevederii celor doi preşedinţi aceştia apar cu zâmbet pe faţă, autorii emisiunii au spus că feţele acestora erau încordate pentru că încercau să-şi amintească numele capitalei R.Moldova.

„Lavrov îşi verifica încălţămintea să vadă dacă nu cumva a călcat în UE”, au menţionat autorii emisiunii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite