VIDEO Vladimir Cebotari, despre ridicarea imunităţii sale parlamentare: „Dacă eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Cebotari justice.gov.md

Deputatul Vladimir Cebotari susţine că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunităţii sale parlamentare în cadrul unui dosar penal deschis pe cazul concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău.

Vladimir Cebotari afirmă că nu este vinovat, iar comisia care s-a ocupat de concesionarea Aeroportului, din care a făcut şi el parte, „a avut doar obligaţia tehnică de a pune aprecieri la anumite criterii pe care trebuiau să le întrunească ofertanţii comisiei. 

Potrivit lui, comisia trebuia să execute mai multe hotărâri ale Guvernului. 

„Hotărârea de a concesiona, condiţiile de a concesiona, termenul de 49 de ani, păstrarea taxelor, inclusiv celor de modernizare au fost aprobate până la începerea lucrului Comsiei de către Guvern, inclusiv cu mânuţa Maiei Sandu. Întrebarea mea este: dacă eu am executat o decizie luată cu mâna Maiei Sandu, care spre deosebire de mine a avut libertatea de a vota pentru sau împotriva concesionării, a avut libertatea pentru aprobarea sau respingerea raportului comisiei respective, care înseamnă darea în concesiune, întrebarea este: dacă eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”, a întrebat retoric Cebotari.

Cebotari a mai adăugat că „toată ţara ştie că ei doresc să facă rău la PDM şi la membrii lor, să-i descurajeze. Au vrut să nu ne dea voie să intrăm în cursă, iată noi am intrat. Acum ei încearcă să ne oprească cu orice modalitate, dar noi le mulţumim pentru publicitatea care ne-o fac, pentru că orice publicitate este avantaj în campanie”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite