VIDEO Vladimir Putin anunţă că va susţine alianţa PSRM - ACUM şi critică guvernarea lui Plahotniuc: Puterea a fost uzurpată de oligarhi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunţat că va sprijini noua majoritate parlamentară formată la Chişinău: Blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi Partidul Socialiştilor, condus de Zinaida Greceanîi şi Igor Dodon. În acelaşi timp, preşedintele Federaţiei Ruse a criticat dur guvernarea PDM, afirmând că puterea a fost uzurpată de oligarhi doar în interesele lor.

„Puterea din Republica Moldova a fost, pe deplin sensul acestui cuvânt, uzurpată de oligarhi, care şi-au subordonat toate instituţiile de stat, toate absolut. Cu alte cuvinte au făcut bani pe seama poporului moldovenesc şi i-au folosit pentru a întări bunăstarea lor proprie, dar şi pârghiile de influenţă asupra statului”, a declarat Vladimir Putin într-o secvenţă video publicată de Igor Dodon pe Facebook.

Preşedintele rus spune alianţa dintre Socialişti şi Blocul ACUM este „un pas pentru construirea unui stat civilizat modern”. 

„Cu siguranţă noi îl vom sprijini pe Igor Dodon şi partenerii lui de astăzi de coaliţie ca ei să scape de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova”, a mai spus Putin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite