Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Zi tensionată la Chişinău. Deputaţii socialişti şi cei din PAS şi Platforma DA s-au îmbrâncit în timpul şedinţei. A fost anunţată o pauză

0
3 Dec 2020 12:29:06
Autor: Iurii Botnarenco

Zi plină de evenimente tensionate la Chişinău. Şedinţa Parlamentului a fost, din nou, întreruptă pentru o oră, după ce deputaţii socialişti şi cei din PAS şi Platforma DA s-au îmbrâncit în plenul Legislativului. Totul are loc pe fundalul protestelor din faţa Parlamentului, organizate de Maia Sandu, unde sute de oameni cer alegeri anticipate şi ca deputaţii lui Igor Dodon să nu voteze pentru reducerea atribuţiilor preşedintelui ţării.

Spiritele s-au încins odată ce socialiştii au insistat să examineze proiectul legii bugetului şi politicii bugetar-fiscale, în timp ce deputaţii PAS şi Platforma DA au pledat pentru închiderea şedinţei, fiind nemulţumiţi de conţinutul proiectelor respective. 

Totodată, deputaţii PAS şi ai Platformei DA au cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de lege ce prevede reducerea atribuţiilor preşedintelui ţării, iniţiativă respinsă de deputaţii lui Igor Dodon şi cei ai lui Ilan Şor.

Deputaţii PAS şi cei ai Platformei DA au blocat, din nou, tribuna Parlamentului. 

În momentul în care ministrul Finanţelor a dat citirii proiectului de lege, deputaţii socialişti şi cei din PAS şi Platforma DA s-au îmbrâncit, după ce deputaţii din opoziţie au încercat să se ridice la tribuna ministrului Finanţelor. 

Şedinţa a fost întreruptă imediat. A fost anunţată o pauză de o oră. Deputaţii PAS şi ai Platformei DA au anunţat că vor bloca tribuna Parlamentului toată ziua, pentru a nu permite socialiştilor şi deputaţilor din Partidul Şor să adopte legile despre care opoziţia spune că sunt neconstituţionale şi promovează scheme de corupţie.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările