Viorel Morari anunţă că îşi va da demisia dacă se va demonstra că procurorii sunt implicaţi în răspândirea imaginilor ce-l vizează pe Dorin Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Procuraturii Anticorupţie (PA), Viorel Morari, respinge acuzaţiile primarului suspendat Dorin Chirtoacă, dar şi ale liderului PL, Mihai Ghimpu, că Procuratura Anticorupţie ar fi livrat presei imaginile compromiţătoare despre viaţa privată a lui Dorin Chirtoacă. Procurorul susţine că este gata chiar să-şi dea demisia dacă se adevereşte informaţia că PA este implicată în acest caz.

Viorel Morari afirmă că imaginile apărute în spaţiul public despre viaţa privată a lui Dorin Chirtoacă nu s-au regăsit pe niciun dispozitiv ridicat de procurorii anticorupţie în urma percheziţiilor efectuate.

„În prealabil vă pot spune că nu am avut acces la fotografiile plasate în spaţiul public. În marja competenţei mele am iniţiat o investigaţie internă privind informaţia deţinută în telefoane. Eu verific personal acest lucru precum şi implicarea procurorului de caz sau implicarea altor procurori care au avut accces la materialele cauzei penale. Dacă se constată implicarea cuiva din Procuratura Anticorupţie, eu o să-mi dau demisia”, a declarat Viorel Morari pentru deschide.md.

Şeful PA a precizat că difuzarea informaţiilor care vizează viaţa privată a unei persoane este pasibilă de tragere la răspundere penală. 

„Faptul respectiv este pasibil de urmărire penală deoarece este violarea dreptului la viaţa privată. Din câte ştiu, Procurorul General a pus în sarcina Procuraturii Municipale iniţierea unei investigaţii penale în acest sens, dar problema este faptul că domnul Chirtoacă trebuie să depună plângere, fiindcă atunci când este vorba despre încălcarea inviolabilităţii vieţii personale, Codul de Procedură Penală prevede foarte clar: cauza penală poate fi investigată doar în baza unei plângeri”, a spus Morari pentru sursa citată.

Amintim că Dorin Chirtoacă a sugerat recent că scurgerile de imagini video şi foto din ultima vreme din arhiva sa personală se produce cu acordul Procuraturii Anticorupţie, cei care ar fi ridicat mai multe telefoane în urma unor percheziţii la Primărie.

„Domnule Morari (Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie), te-am întrebat în două rânduri astă vară, ce caută prin oraş poze din telefoane, poze din viaţa privată, după percheziţiile care le-aţi făcut şi telefoanele care le-aţi sechestrat la voi? Înţeleg că acum a venit răspunsul?”, a notat Dorin Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite