Vitalia Pavlicenco: Ar fi bine ca unioniştii să aibă un candidat comun la alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitalia Pavlicenco, preşedinta Partidului Naţional Liberal, spine că PNL întotdeauna a avut candidat la alegerile locale din municipiul Chişinău, indiferent de numărul de voturi pe care l-a acumulat. De această dată, însă, pentru alegerile locale din 20 octombrie, politiciana spune că ar fi bine să existe un candidat comun al blocului de partide unioniste.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Ar fi bine ca blocul unionist să aibă un singur candidat, însă am văzut că Partidul Liberal deja se avântă în luptă”, a afirmat Vitalia Pavlicenco. Potrivit ei, totuşi, alegerile nu au loc doar în municipiul Chişinău, dar în toată republica şi acum forţele unioniste ar trebui să se coaguleze mai clar.

Preşedinta PNL spune că ar prefera ca formaţiunea pe care o reprezintă să meargă în alegeri împreună cu blocul Unirea, creat anterior. „Să vedem dacă blocul Unirea merge, dacă nu – vom încerca o altă coalizare. Nu de noi depinde – unele entităţi din blocul Unirea şi-au luat o pauză pentru a face unificări”, a declarat Vitalia Pavlicenco.

De asemenea, Vitalia Pavlicenco spune că ea personal nu va candida la următoarele locale.

Despre intenţia blocului ACUM şi a Partidului Socialiştilor de a încheia un „acord de neagresiune” pentru următorul scrutin local, politiciana spune că acest lucru ar putea să fie o dezamăgire. „Prin alegerile locale în care ei vor merge împreună se va consolida, în special, PSRM”, este de părere politiciana.

Alegerile locale vor avea loc, pe întreg teritoriul ţării, pe data de 20 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite