VIZITE Liderul PLDM, Vlad Filat a participat la ședința biroului Partidului Popular European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat se află în orașul polonez Wroclav unde a participat la o întrunire a Partidului Popular European, care are loc la 8 și 9 septembrie.

În ordinea de zi a evenimentului sunt incluse mai multe subiecte care țin de provocările şi oportunităţile politicii europene de vecinătate. Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a rostit o alocuțiune în care a menționat că integrarea europeană este singura cale prin care Moldova poate reduce decalajul în raport cu ţările mai avansate ale Uniunii Europene, comunică serviciul de presă al PLDM.

Oficialul de la Chișinău s-a arătat convins că abordarea graduală a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova trebuie să cuprindă în mod armonios, atât cerinţele cât şi stimulentele. „Suntem gata să lucrăm din greu, pentru a demonstra că Moldova poate fi o poveste de succes", a spus premierul.

Vlad Filat a mai menţionat că în procesul de apropiere de UE, Republica Moldova are nevoie de sprijin, prin recunoaşterea perspectivei sale europene. „O trimitere la Articolul 49 din Tratatul de la Lisabona în Declaraţia Finală a Summit-ului PEV de la Varşovia, de la sfârşitul acestei luni, ne-ar ajuta să mergem înainte într-un mod mai solid şi mai încrezător. Suntem gata sa muncim din greu pentru a câştiga un nou statut în relaţia noastră, atât pentru a ne apropia de UE, cât şi pentru a ridica nivelul de viaţă a cetăţenilor noştri", a declarat el.

PLDM a devenit membru cu drepturi depline al PPE în luna noiembrie a anului trecut.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite