Vlad Ţurcanu, ales prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Turcanu si Octavian Ticu

Fostul preşedinte al Partidului Popular Român (PPR), Vlad Ţurcanu, a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale (PUN). Anunţul a fost făcut de preşedintele PUN, Octavian Ţîcu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Liderul PUN consideră că decizia lui Vlad Ţurcanu de a se alătura echipei pe care o conduce este „un gest de moralitate suprem” şi că prin această decizie se aduce „un nou suflu de românism în PUN”, transmite IPN.

Octavian Ţîcu susţine că el şi echipa sa este gata să abordeze subiectul alegerilor pentru circumscripţia nr. 38 Hânceşti şi cel al alegerilor prezidenţiale din acest an. „PUN devine un partid puternic care prin aceste decizii va deveni un partid cu angajamente pentru guvernare în Republica Moldova”, a declarat liderul PUN.

Vlad Ţurcanu a remarcat că este onorat să se afle alături de Octavian Ţîcu, Viorel Iordăchescu (n.r cel de-al doilea prim-vicepreşedinte al PUN) şi de ceilalţi colegi ai săi. Potrivit lui, anume aceste persoane vor contribui ca „toate demersurile care nu au avut finalitate până în prezent să se materializeze, în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care-şi văd un viitor frumos aici”. Prim-vicepreşedintele PUN a declarat că îi aşteaptă alături pe toţi cei care împărtăşesc mesajul românesc şi „normalitatea în Republica Moldova”.

Vlad Ţurcanu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă la IPN că pleacă de la conducerea PPR şi că renunţă la calitatea de membru la sfârşitul anului 2019, „ca urmare a diferenţelor de viziune faţă de modul în care ar trebui să se consolideze polul românesc politic în Republica Moldova”. Tot atunci el a spus că va opta pentru colaborarea cu echipa lui Octavian Ţîcu şi a lui Viorel Iordăchescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite