Vlad Ţurcanu, noul director „Teleradio-Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Turcanu

Jurnalistul Vlad Ţurcanu a fost desemnat de Parlament în funcţia de director general al Instituţiei Publice Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM. El este numit pentru un mandat de şapte ani, ce nu poate fi reînnoit, transmite IPN.

Întrebări la candidat în plenul Parlamentului nu au fost. Pentru numirea lui Vlad Ţurcan au votat de 57 de deputaţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate şi unul de la Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor. Alţi nouă deputaţi BCS au votat contra. Fracţiunea Partidului Şor părăsise şedinţa mai devreme.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016, a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării la Universitatea de Stat din Moldova. În ianuarie-noiembrie 2020, a desfăşurat activitate politică, ocupând funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale.

La începutul lunii noiembrie, Parlamentul, cu votul deputaţilor Partidului Acţiune şi Solidaritate, a decis revenirea companiei TRM sub control parlamentar, aşa cum a fost până în anul 2019. Mandatul membrilor Consiliului de supraveghere şi dezvoltare, a directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” şi al directorilor generali adjuncţi a încetat de drept la data intrării în vigoare a legii în cauză.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite