Vlad Batrîncea: O coaliţie PSRM – ACUM ar asigura relaţii bune şi cu Estul, şi cu Vestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Socialiştilor se aşteaptă că Blocul ACUM va deveni mai flexibil în negocieri pe măsură ce se apropie finalul termenului de trei luni în care Parlamentul nou-ales ar urma să fie dizolvat, din cauza neformării unei majorităţi. Această opinie, exprimată anterior de preşedintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, a fost reluată de deputatul socialist Vlad Batrîncea într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, citat de IPN.

„Chiar credem că mai aproape de sfârşitul perioadei acesteia de trei luni, după care Parlamentul urmează a fi dizolvat, colegii din Blocul ACUM vor deveni un pic mai flexibili şi vor examina o agendă comună, deoarece nu poţi impune o agendă doar reieşind din doleanţele celor din Blocul ACUM”, a declarat deputatul socialist Vlad Bătrâncea.

Vlad Bătrâncea susţine că deputaţii din Partidul Socialiştilor îşi doresc cu adevărat să formeze o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM şi că „nu le place mult mesajul public al celor din Blocul ACUM, aceste ofense şi această impunere, acest şantaj politic”. „În mod normal, noi trebuie să discutăm şi fără presă, să ne aşezăm la masa de negocieri şi să vedem cum se poate de condus statul Republica Moldova”, a adăugat deputatul socialist.

Potrivit lui Vlad Bătrâncea, PSRM doreşte ca funcţia de preşedinte al Parlamentului, pretinsă de Blocul ACUM, să-i revină lui, însă este dispus să susţină un Guvern condus de un prim-ministru delegat de Blocul ACUM, cu condiţia că acesta va fi format de ambii parteneri de coaliţie. „Da, este poziţia oficială a noastră (...), fiind prima fracţiune cu 35 de deputaţi în Parlament, obţinem funcţia de speaker al Parlamentului. Suntem gata să susţinem un Guvern condus de cei din Blocul ACUM, şi nu un Guvern minoritar, dar un Guvern cu competenţe depline şi considerăm că acest lucru este în avantajul Blocului ACUM şi dlor primesc pârghii importante în stat şi funcţia de prim-ministru şi împreună realizăm acea agendă despre care am discutat”, a menţionat deputatul socialist.

În opinia lui Vlad Bătrâncea, o viitoare coaliţie formată de PSRM şi Blocul ACUM ar fi una „echilibrată”, în măsură să asigure „dezvoltarea relaţiilor şi cu Estul, şi cu Vestul în interesul naţional al Republicii Moldova”.

„Noi, socialiştii, suntem gata să asigurăm relaţii bune cu Estul, să aducem investiţii, să aducem resursele energetice la preţ convenabil, să întoarcem pieţele de desfacere. Cei din Blocul ACUM, în persoana prim-ministrului, vor asigura continuitatea cu Uniunea Europeană”, menţionează deputatul socialist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite