Politică

articolul anterior articolul urmator

Vlad Bătrîncea: Această guvernare nu doreşte să discute problemele acute ale ţării

5
17 Sep 2021 09:51:29
Autor: Iurii Botnarenco
Vlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea

Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, socialistul Vlad Bătrîncea, a explicat de ce deputaţii din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor au părăsit şedinţa Legislativului joi, 16 septembrie.

Potrivit parlamentarului, Blocul este indignat din cauza refuzului majorităţii parlamentare de a discuta cele mai acute probleme cu care se confruntă astăzi întreaga societate moldovenească. 

Este vorba despre creşterea preţurilor la carburanţi şi a tarifelor la gaze. Batrîncea a declarat că este deja a doua şedinţă consecutivă când deputaţii PAS ignoră apelurile opoziţiei de a organiza o discuţie mai amplă cu referire la acestea şi alte chestiuni.

Bătrîncea şi-a exprimat nedumerirea că majoritatea parlamentară a respins în a doua lectură proiectul de lege cu privirea la cea de-a treia majorare, finală, a salariilor lucrătorilor medicali (cu 40%), chiar dacă aceiaşi deputaţi, fiind o „opoziţie revoluţionară” în parlamentul precedent, au susţinut în unanimitate această iniţiativă a Partidului Socialiştilor. 

Referindu-se la criza carburanţilor din Moldova, Vlad Batrîncea s-a arătat uimit că guvernarea PAS tinde să schimbe conducerea absolut în toate instituţiile publice şi departamentele ţării, dar, din motive neclare, nu vizează Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. 

„Haideţi să vedem, cine este la conducerea ANRE. Oare nu sunt acolo foştii colegi ai actualei guvernări din fostul lor partid?”, se întreabă Bătrîncea.

Deputatul socialist susţine că în Parlamentul de legislatura precedentă, partidul Maiei Sandu a votat pentru pronunţarea votului de neîncredere ANRE, iar acum doreşte ca lucrurile să meargă de la sine, încercând să propună această chestiune spre discuţii în comisia parlamentară, să aştepte raportul etc”, a spus Bătrîncea.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Coco
17.09.2021, 10:09:20

N-o fi dorind, dar nici sa o rezolve prin ruperea hartii Romaniei cum faceau presedintii colhozurilor cu fustele bietelor femei din colhoz.

+10 (12 voturi)
Groza Carmen
17.09.2021, 13:21:18

Era menit să fie amuzant? Încă o trompetă, Bătrancea, pe lângă Gligor și Chicu, vociferează aberații imposibil de probat... Au primit comanda să producă zgomot concertat, nu-i așa??

-12 (12 voturi)
Coco
17.09.2021, 14:33:58

He! He! Gligor si Chicu impreuna abia au toxicitatea astuia.

+12 (12 voturi)
Maximilian Musat
19.09.2021, 12:36:55

Una din problemele acute ale tarii este sa te bage in puscarie impreuna cu Dodon apoi vom mai vedea !

-10 (10 voturi)
Maximilian Musat
18.09.2021, 09:01:51

Batrancea coruptul si mincinosul ! Sluga lui Dodon si a mafiotilor din Republica Moldova !

-10 (10 voturi)
Modifică Setările