Vlad Bileţchi: Unirea poate fi realizată în 4-5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bileţchi, lider AUR Moldova
Vlad Bileţchi, lider AUR Moldova

Unirea Republicii Moldova cu România este realizabilă într-un termen de 4-5 ani, dacă va exista voinţă politică atât la Chişinău, cât şi la Bucureşti. O spune liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bileţchi, notează IPN.

În timpul dezbaterilor electorale realizate de IPN, Bileţchi a menţionat că dezideratul Unirii este prioritatea de bază a formaţiunii sale pentru a asigura Republicii Moldova dezvoltarea economică din România. De asemenea, Bileţchi spune că Republica Moldova va reuşi să combată fenomenul corupţiei doar atunci când justiţia din România va trece Prutul.

Liderul AUR spune că Unirea Republicii Moldova cu România ar putea avea loc într-o perioadă de 4-5 ani, dacă fenomenul unionismului va fi intens promovat şi vor fi prezentate cetăţenilor avantajele Unirii. Potrivit lui Vlad Bileţchi, Unirea poate avea loc fie prin referendum organizat atât în România, cât şi în Republica Moldova, fie prin votul Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău.

„Unirea va avea loc, cu siguranţă, cu mult înaintea integrării europene a Republicii Moldova. Paradoxul este că nu suntem nici măcar potenţiali candidaţi de a depune cerere de aderare la UE, dar nouă ni se vorbeşte de ani de zile despre integrare europeană. Unirea poate fi realizată în 4-5 ani, dacă vom avea o majoritate parlamentară proromânească şi proeuropeană care să nu-i pună piedici”, a spus Vlad Bileţchi, candidat la funcţia de deputat pe lista Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.

Potrivit unionistului, dispariţia frontierei de la Prut va duce la ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor Republicii Moldova prin majorarea salariilor, pensiilor, îndemnizaţiilor sociale după modelul celor din România.

„România este un model de dezvoltare pe care trebuie să-l adopte Republica Moldova. Avem un stat capturat cu hoţi şi bandiţi la guvernare, de aceea în această configuraţie statală noi nu vom putea repara nimic. De asta propunem modelul României din 1995, Pactul Snagov acolo unde toate forţele politice au convenit că, în pofida tuturor atacurilor, adoptă un singur plan de acţiuni, cel spre Vest, Europa, NATO”, a spus Vlad Bileţchi.

Unirea i-ar asigura Republicii Moldova şi reformarea justiţiei, prin combaterea flagelului corupţiei, după modelul românesc.

„România este o ţară, Republica Moldova este un stat, România ne-a fost mereu alături. Ca să îndreptăm ceea ce au stricat alte state cum ar fi Federaţia Rusă, trebuie să venim cu ajutor din România. Nu doar să luăm bani din România şi ulterior să-i furăm pe aici, dar să vină o guvernare instruită în România, cu modelul DNA care funcţionează şi care chiar a pus hoţii la puşcărie. Noi ne bucurăm că Plahotniuc a luat banii şi a fugit şi noi pentru asta l-am făcut pe Dodon erou naţional”, a spus mai Vlad Bileţchi.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, concurentul electoral Alianţa pentru Unirea Românilor se va regăsi pe buletinul de vot cu numărul 14.

La cea de-a treia dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea şi Oferta electorală – 2021” au mai participat reprezentantul Partidului Acţiune şi Solidaritate şi reprezentantul Partidului Legii şi Dreptăţii.

La cea de a patra dezbatere electorală IPN, care va avea loc vineri, 2 iulie, cu începere de la ora 11:15, au fost invitaţi concurenţii electorali: Blocul Electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acasă Construim Europa şi Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor.

Agenţia IPN desfăşoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundaţiei germane Hanns Seidel, în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite