Vlad Filat: „Dacă în 2016 candidat la prezidenţiale era Andrei Năstase, domnul Năstase era preşedinte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Ex-premierul Vlad Filat, eliberat din închisoare înainte de termen în decembrie 2019, consideră că liderul PPDA, Andrei Năstase, ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din 2016 în faţa lui Igor Dodon, dacă nu s-ar fi retras atunci în favoarea preşedintei PAS, Maia Sandu.

Vlad Filat a sugerat că Maia Sandu nu ar trebui să candideze în acest an la prezidenţiale, dacă se doreşte ca un candidat proeuropean să-l învingă pe Igor Dodon.

„Este convingerea mea, bazată nu pe experienţă, dar pe matematică. Dacă în 2016 candidat la prezidenţiale era Andrei Năstase, domnul Năstase era preşedinte. Asta este interesant pentru viitor, ca să nu se repete anumite situaţii. Această idee de candidat unic susţinut de toate partidele este singura soluţie care poate să ducă la victorie în turul doi”, a menţionat Vlad Filat la emisiunea „Secretele puterii” de la JurnalTV

Vlad Filat a spus că exclude posibilitatea ca dânsul să candideze la prezidenţiale.

„Nu am interdicţie de a candida, dar nici interes”, a afirmat Vlad Filat, adăugând că „dar nu voi fi pasiv şi voi urmări ce se întâmplă în Republica Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite