Vlad Filat, în instanţa de judecată: Plahotniuc a plecat, dar sistemul a rămas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat la Curtea de Apel FOTO Alexandru Tarlev

„Plahotniuc a plecat, sistemul a rămas”. Astfel a comentat ex-premierul Vlad Filat decizia magistraţilor de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, prin care a fost respinsă cererea de recuzare a judecătorilor Andrei Niculcea şi Sergiu Lazari, cărora le-a fost repartizată spre examinare cea de-a doua cerere de revizuire a procesului în care a fost condamnat în primul dosar, transmite IPN.

Apărarea fostului premier a menţionat în instanţă că cererea de recuzare a fost înaintată pe motiv că cei doi judecători, Andrei Niculcea şi Sergiu Lazari, au participat la examinarea dosarului lui Vlad Filat şi la pronunţarea sentinţei de condamnare la nouă de închisoare.  

„Eu nu cred şi nimeni nu o să mă convingă că un judecător care a participat la execuţia mea în cadrul aceluiaşi aşa-numit proces Filat este în stare acum să-şi revadă propria decizie. Din simplul motiv că aceasta ar însemna redeschiderea dosarului şi readministrarea anumitor probe care ar răsturna totalmente tot ce înseamnă aşa-numita acuzare”, a declarat Vlad Filat în şedinţa de judecată.

Întrebat cum comentează decizia lui Vlad Plahotniuc de a pleca de la şefia Partidului Democrat, Vlad Filat a răspuns: „Da ce el a fost politician? El nu a fost niciodată politician. El de trei ori a plecat, să nu uitaţi. Acum trebuie să ne gândim când revine”.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. În prezent îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Fostul premier este cercetat şi într-un alt dosar penal, pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Vlad Filat pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite