Politică

articolul anterior articolul urmator

Vlad Filat va propune PLDM-ului să nu participe la alegeri şi să susţină PAS

1
12 May 2021 09:17:47
Autor: Iurii Botnarenco
Ex-premierul Vlad Filat
Ex-premierul Vlad Filat

Vlad Filat spune că va propune colegilor din conducerea PLDM să evite participarea la alegerile anticipate din 11 iulie şi să îndemne simpatizanţii formaţiunii să susţină Partidul Acţiune şi Solidaritate. Totodată, fostul lider liberal-democrat declară că reprezentanţii PLDM ar fi negociat cu cei din Platformei DA crearea unui bloc electoral, dar încercarea a eşuat pentru că Platforma DA şi-ar fi dorit „umilirea” PLDM-ului, notează IPN.

Intervievat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Vlad Filat a declarat că a renunţat, la sfârşitul lui aprilie, la şefia PLDM fiindcă nu şi-a dorit ca numele său să fie invocat în campania electorală ce urmează. Totodată, ex-premierul spune că nu intenţionează să se retragă nici din partid, nici din politică: „Nu mi-am dorit ca şi în aceste alegeri să fiu folosit în calitate de subiect electoral. Rămân în PLDM deocamdată, nu voi fi un simplu membru, mă voi implica în limita mandatului pe care-l am de membru al Consiliului Politic Naţional”.

Vorbind despre negocierile eşuate între PLDM şi Platforma DA în vederea creării unui bloc electoral, Filat a spus că membrilor PLDM li s-ar fi propus locurile din coada listei. „Nu s-a dorit un parteneriat politic, ci o umilire”, a declarat Vlad Filat.

Acum, potrivit lui Filat, PLDM ar trebui să se abţină de la participare în alegeri pentru a nu risipi voturile electoratului de dreapta. „Odată ce nu s-a reuşit crearea unui bloc electoral sau participarea comună cu PPDA, eu cred că PLDM nu ar trebui să participe la aceste alegeri. Cred că PAS are şanse reale să obţină majoritatea. Ar fi o premieră ca un partid de dreapta să ia majoritatea. Judicios este de a nu participa şi de a îndemna alegătorii să voteze cu acest partid”, a adăugat Vlad Filat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Markos General
12.05.2021, 14:13:46

Ideea, fara indoiala este corecta, dar avind in vedere personajul, efectul poate fi invers. Da, avem nevoie de consolidarea fortelor democratice, insa Filat, cel care este compromis rau de tot nu ar trebui sa faca declaratii politice- la majoritatea electoratului pro-democrat el trezeste repulsie si dezgust. Asemenea declaratii si chemari ar trebui sa vina din partea lui Nastase, Ticu, Ghimpu, etc. - adica toti micii Napoleoni basarabeni capabili sa canibalizeze principala forta pro-europeana.Domnilor Napoleoni - facet rinza mica si puneti interesul national pe prim plan. Trebuie sa inteleaga, ca daca nu sustin PAS-u,l pleaca cu totii la gunoi,, iar carul ramine tot acolo.

+1 (1 vot)
Modifică Setările