Vlad Filat va propune PLDM-ului să nu participe la alegeri şi să susţină PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-premierul Vlad Filat
Ex-premierul Vlad Filat

Vlad Filat spune că va propune colegilor din conducerea PLDM să evite participarea la alegerile anticipate din 11 iulie şi să îndemne simpatizanţii formaţiunii să susţină Partidul Acţiune şi Solidaritate. Totodată, fostul lider liberal-democrat declară că reprezentanţii PLDM ar fi negociat cu cei din Platformei DA crearea unui bloc electoral, dar încercarea a eşuat pentru că Platforma DA şi-ar fi dorit „umilirea” PLDM-ului, notează IPN.

Intervievat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Vlad Filat a declarat că a renunţat, la sfârşitul lui aprilie, la şefia PLDM fiindcă nu şi-a dorit ca numele său să fie invocat în campania electorală ce urmează. Totodată, ex-premierul spune că nu intenţionează să se retragă nici din partid, nici din politică: „Nu mi-am dorit ca şi în aceste alegeri să fiu folosit în calitate de subiect electoral. Rămân în PLDM deocamdată, nu voi fi un simplu membru, mă voi implica în limita mandatului pe care-l am de membru al Consiliului Politic Naţional”.

Vorbind despre negocierile eşuate între PLDM şi Platforma DA în vederea creării unui bloc electoral, Filat a spus că membrilor PLDM li s-ar fi propus locurile din coada listei. „Nu s-a dorit un parteneriat politic, ci o umilire”, a declarat Vlad Filat.

Acum, potrivit lui Filat, PLDM ar trebui să se abţină de la participare în alegeri pentru a nu risipi voturile electoratului de dreapta. „Odată ce nu s-a reuşit crearea unui bloc electoral sau participarea comună cu PPDA, eu cred că PLDM nu ar trebui să participe la aceste alegeri. Cred că PAS are şanse reale să obţină majoritatea. Ar fi o premieră ca un partid de dreapta să ia majoritatea. Judicios este de a nu participa şi de a îndemna alegătorii să voteze cu acest partid”, a adăugat Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite