Politică

articolul anterior articolul urmator

Vlad Filat îi răspunde Maiei Sandu: În sentinţa mea de condamnare nu este stabilit prejudiciul

0
13 Feb 2020 09:00:25
Autor: Iurii Botnarenco

Fostul premier şi fostul lider al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, susţine că în sentinţa sa de condamnare, pe care o consideră una ilegală şi motivată politic, nu este stabilit prejudiciul. Astfel politicianul i-a răspuns fostei sale colege de Guvern, preşedinta PAS, Maia Sandu, la întrebarea „unde sunt banii din frauda bancară?”.

Vlad Filat spune că i-au fost confiscate bunuri cu valoare mai mare decât suma care i-a fost imputată în condamnare, transmite IPN.

„O sentinţă dată de către judecăţile lui Plahotniuc văd că este folosită cu foarte mare ardoare. Dar în această sentinţă nu este stabilit prejudiciul. Mie mi-au fost confiscate bunurile dobândite începând cu anul 1994, 1996, 1998, 1999. Bunurile care au fost confiscate ca valoare sunt mai mari şi depăşesc cu mult acea sumă imputată mie”, a explicat Vlad Filat în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul Jurnal TV. Politicianul spune că a fost deposedat de aceste bunuri şi întrebarea „unde sunt banii?” este una haioasă. Potrivit lui, Maia Sandu, care într-o emisiune televizată, recent, i-a adresat această întrebare lui Vlad Filat, ar trebui să fie mai informată şi mai atentă pentru că asemenea afirmaţii sunt calomnioase.

Despre revenirea în politică, Vlad Filat spune că aceasta este o decizie deloc simplă şi încă nu s-a hotărât ce va face în acest sens. Totuşi, fostul premier spune că se va implica plenar în campania electorală pentru alegerile parlamentare de la Hânceşti. „Voi împreună cu colegii mei din PLDM care au suferit enorm. Dacă vreţi, este datoria mea morală să-i sprijin şi să-i ajut cu ceea ce pot. În cazul dat, o să fiu implicat plenar în aceste alegeri de la Hânceşti. Şi eu sper foarte mult că voi avea posibilitatea să am dezbateri inclusiv cu doamna Sandu în această campanie electorală”, a afirmat Vlad Filat.

Politicianul spune că nu are nicio interdicţie de a participa la alegerile prezidenţiale din acest an, dar nu are niciun interes. „Exclud 100% faptul de a candida, dar nu voi fi pasiv şi voi urmări ce se va întâmpla în Republica Moldova”, a explicat fostul premier.

Vlad Filat îndeamnă politicienii din partidele de dreapta să fie raţionali, iar aceasta ar însemna că ambiţiile şi declaraţiile mai picante să fie lăsate într-o parte. Potrivit lui, dacă se doreşte cu adevărat ca în alegerile prezidenţiale candidatul de centru-dreapta să învingă, atunci acest candidat trebuie să aibă capacitatea să acumuleze voturile necesare în turul doi pentru a deveni preşedinte. „Dacă în 2016 candidatul la prezidenţiale era Andrei Năstase, domnul Năstase era preşedinte. Nu mă bazez pe experienţă, mă bazez pe cifre, matematică pe care poate să o facă fiecare. Asta este interesant pentru viitor, să nu se repete anumite situaţii”, a explicat politicianul. În opinia lui, ideea candidatului unic susţinut de toate partidele este singura care ar putea să ducă la victorie în turul doi.

Fostul premier a comentat şi afirmaţiile că preşedintele Igor Dodon ar vrea să devină un nou Plahotniuc, încercând să obţină cât mai multă putere în Republica Moldova. „Un alt Plahotniuc cred că în raza a vreo şase mii de kilometri nu există. Şi eu nu spun lucrurile acestea din cauza faptului că am fost în puşcărie şi că am avut de suferit. Eu spun pentru că acest om este într-adevăr periculos pentru societate. Eu nu cred că cineva în Republica Moldova îi va lua locul sau va putea fi ca el”, a notat politicianul.

Vlad Filat recunoaşte că are un sentiment de vinovăţie şi îi pare foarte rău că nu a reuşit să facă ceea ce a promis oamenilor.

Fostul prim-ministru Vlad Filat care a fost condamnat la nouă ani de închisoare a fost eliberat din detenţie pe 3 decembrie 2019.

https://www.ipn.md/ro/vlad-filat-ii-raspunde-maiei-sandu-in-sentinta-mea-7965_1071458.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările