Vlad Filat sugerează că fostul său avocat Igor Popa lucra în interesele lui Vlad Plahotniuc. Reacţia Casei de avocatură „Popa şi Asociaţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-premierul Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, a dat de înţeles că a renunţat la serviciile avocatului Igor Popa pentru că acesta ar fi activat în interesele lui Vlad Plahotniuc.

În cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, Vlad Filat a vorbit despre Igor Popa ca fiind „aşa-zisul” avocat, subliniind că a transmis prin acesta mai multe mesaje din Penitenciar, însă care nu mai ajungeau la opinia publică, ci la GBC, acolo unde îşi avea oficiul Vlad Plahotniuc. Casa de avocatură „Popa şi Asociaţii” a venit cu o reacţie în acest sens.

Adevărul publică mesajul integral transmis de Casa de avocatură „Popa şi Asociaţii” prin intermediul unui comunicat de presă.

1. Respingem toate acuzaţiile lui Vlad Filat şi le catalogăm drept neadevăruri.  

2. Vlad Filat niciodată nu a transmis prin intermediul avocaţilor niciun mesaj care `să arunce în aer clasa politică”. Dacă dlui şi-ar fi dorit cu adevărat să transmită anumite mesaje o putea face prin avocatul poporului, deputaţii sau rudele, care l-au vizitat.

3. Mai mult ca atât, Vlad Filat de nenumărate ori a interzis avocatului Igor Popa să facă declaraţii în presă sau să meargă la emisiuni televizate. Deţinem probe în acest sens. 

4.Ce ţine de compania Rodos Overseas LP, respingem categoric toate acuzaţiile. Noi vom demonstra contrariul prin probe, dacă va fi necesar. 

5.Credem că Vlad Filat a atacat echipa de avocaţi care i-a asigurat asistenţă juridică din motivul că nu doreşte să achite facturile pentru serviciile prestate timp de mai mult de un an de zile. 

6. Regretăm faptul că Vlad Filat a dat crezare bârfelor răspândite în mod intenţionat de anumite persoane din diferite anturajuri care au avut interese meschine. 

7.Precizăm că avocatul Igor Popa a fost denigrat şi a fost răspândită informaţie falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat.

8. Punctăm că echipa de avocaţi compusă din avocaţi din Republica Moldova, România, Germania, SUA i-au asigurat servicii juridice de calitate. Avocaţii au depus tot efortul pentru a demonstra nevinovăţia lui Vlad Filat, însă presiunea politicului a prevalat, iar judecătorii au cedat şi au emis o sentinţă de condamnare ilegală. 

9. Cu părere de rău, Vlad Filat a ales să învinuiască pe avocatul Igor Popa care a fost alături de el în cele mai grele clipe, dar nu i-a atacat pe acei care se fac cu adevărat vinovaţi de condamnarea sa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite