Vlad Filat vrea negocieri publice, fără implicarea Moscovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, premierul Republicii Moldova
Vlad Filat, premierul Republicii Moldova

Liderul Partidului Liberal-Democrat Vlad Filat exclude orice posibilitate de dialog cu comuniştii şi îl somează pe preşedintele PCRM Vladimir Voronin să-şi ceară public scuze pentru "limbajul suburban şi mitocănesc" folosit într-un interviu acordat unui ziar de la Moscova.

"Cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc un viitor necomunist, democratic şi european, iar PLDM vede drept unica soluţie refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană, în formula celor trei partide care au intrat în Parlament", a declarat acum câteva minute prim-ministrul Vlad Filat. Preşedintele PLDM a făcut apel şi către celelalte formaţiuni politice parlamentare să-şi facă publică poziţia.

"Republica noastră se află mai aproape ca oricând de Europa, iar noi, politicienii, avem obligaţia să asigurăm finalitatea proceselor începute acum un an. Orice deviere de la acest curs va fi calificată ca o trădare, o revenire nepermisă în trecut, ce va compromite şansele ţării noastre", a mai spus premierul. Filat spune că miza acestor negocieri este mare şi că acum în joc este viitorul Moldovei. "Vreau ca deciziile să fie luate aici, în Republica Moldova, nu în altă parte", a conchis scurt Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite