Vlad Plahotniuc: Dacă Dodon ajunge preşedinte şi abandonează parcursul european, el ştie ce pot, o să vadă ce înseamnă proteste adevărate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat luni, 17 octombrie, că Igor Dodon este un tip periculos, iar interesele sale nu au nimic în comun cu interesul naţional. Plahotniuc spune că socialistul îşi doreşte renunţarea la parcursul european al ţării, însă dacă acest lucru se va întâmpla, democratul îl ameninţă cu „proteste reale”.

„El ar trebui să se gândească foarte bine la consecinţele ideilor lui, pentru că dacă printr-o situaţie nefericită ajunge preşedinte şi abandonează parcursul european, el ştie ce pot, o să vadă ce înseamnă proteste adevărate. Dacă ajunge să mă facă eroul revoluţiei pro-europene, să vedeţi cum mi se inveresează ratingul într-o singură zi. Şi nu cred că vrea asta.”, afirmă Plahotniuc.

Politicianul neagă informaţia că Igor Dodon sau Maia Sandu ar fi oamenii controlaţi de el. Totodată, acesta a refuzat să spună pe cine ar vota dacă Dodon şi Sandu s-ar duela în turul doi, însă a dat de înţeles că sigur nu va fi preşedintele PSRM.

„Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova şi un om care insistă în ambiţiile lui greşite şi dăunătoare. El nu e pericol pentru mine sau PDM, noi i-am făcut faţă fără probleme până acum, dar ‎el are o capacitate extraordinară de manipulare şi ar putea din postura de preşedinte să pună ţara pe o cale extrem de periculoasă”, susţine democratul.

Plahotniuc se declară convins că Marian Lupu ajunge în turul doi, în pofida faptului că Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu. Totodată, el menţionează că retragerea lui Năstase a fost una logică căci „a văzut că nu mai are nici o şansă”.

„Ei sunt oameni care îşi promovează doar obsesiile şi au un comportament agresiv, ei nu vin cu soluţii concrete şi proiecte pentru ţară. Spuneam şi că a fost o mişcare previzibilă, iar asta pentru că a mai fost un motiv pentru retragerea lui Năstase: stăpânii lui au văzut că Marian Lupu ia avans serios şi s-au speriat, aşa că au decis să limiteze pagubele şi să se aleagă din toată această aventură, în care au cheltuit iar milioane de euro”, a conchis acesta.

Vlad Plahotniuc a făcut aceste afirmaţii într-un interviu pentru allmoldova.com

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite