Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc, excluşi din PDM. Democraţii rămân cu 11 deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PDM FOTO Canal 3

Biroul Executiv al PDM a decis vineri, 14 august, excluderea lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat. Decizia vine după ce Andronachi a anunţat că pleacă din fracţiunea PDM. Democraţii însă susţin că cei doi „demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile PDM”. În aceste condiţii, democraţii rămân doar cu 11 deputaţi, deşi au intrat în Parlament cu 30 de mandate.

„Aşadar, cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM: Nu poţi pleca de acolo de unde nu eşti”, se spune într-un comunicat de presă al PDM.

În comunicat se mai spune că „Partidul Democrat şi-a ales calea sa şi face alt tip de politică, care probabil nu este pe placul unora”.

Amintim că deputatul Vladimir Andronachi a anunţat vineri, 14 august, că părăseşte fracţiunea parlamentară a PDM, însă a precizat că nu pleacă şi din partid. Deputatul a subliniat că este gata să revină în fracţiunea democraţilor după ce Pavel Filip renunţă la funcţia de preşedinte al PDM. Andronachi a dat asigurări că în continuare va sprijini Guvernul Chicu şi majoritatea parlamentară.

Deputatul PAS Mihai Popşoi sugerează, într-o postare pe Facebook, că Andronachi a părăsit PDM cu intenţia de a adera la PSRM. 

„Astăzi, cu regret, declar că părăsesc fracţiunea Partidului Democrat. Este o decizie asumată şi determinată de lipsa unui proces democratic şi deschis în cadrul fracţiunii şi a partidului. Mi-am dedicat o mare parte din viaţa activă, timp, efort şi abnegaţie Partidului Democrat, pentru ca la ziua de azi să fiu marginalizat şi lipsit de posibilitatea de a-mi expune opinia şi de a contribui constructiv la identificarea celor mai bune soluţii pentru cetăţeni şi ţara noastră în diverse domenii”, a declarat Vladimir Andronachi.

Acesta a subliniat că nu este „ransfug şi nici trădător”. 

„Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a Partidului Democrat reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului şi acţionează exclusiv în interese proprii şi subiective. Din cauza lui Pavel Filip, Partidul Democrat care avea cel mai mare număr de primari şi era a doua cea mai mare fracţiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în ţară şi nici în parlament. Eu nu plec din Partidul Democrat, pentru că asta este casa şi familia mea. Eu cred în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de preşedinte de partid”, a afirmat deputatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite