Antiufeev, fostul şef al securităţii de la Tiraspol, a devenit vicepremierul pentru ordine şi securitate  al „Republicii Populare Doneţk”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Strelkov, Alexandr Borodai şi Vladimir Antiufeev au susţinut o conferinţă de presă în faţa ziariştilor ruşi FOTO dniester.ru
Igor Strelkov, Alexandr Borodai şi Vladimir Antiufeev au susţinut o conferinţă de presă în faţa ziariştilor ruşi FOTO dniester.ru

Generalul Vladimir Antiufeev, care timp de 20 de ani a condus KGB-ul din regiunea separatistă şi-a găsit un nou serviciu. Este vicepremier al „Republicii Populare Doneţk" (RPD) şi va fi responsabil pentru organele de forţă din această regiune, potrivit dniester.ru

"Vladimir Antiufeev are cetăţenie rusă şi se va ocupa de crearea structurilor de forţă ale republicii", a declarat Alexandr Borodai, premierul RPD.

"Toată viaţa mi-am dedicat-o luptei cu naţionaliştii şi fasciştii din Letonia şi Moldova, iar acum mă voi ocupa şi de cei din Ucraina. Am fost invitat de conducerea DNR pentru a organiza poliţia, serviciile secrete, autorităţile judiciare, care acum sunt dezorganizate“, a spus Vladimir Antiufeev.

Antiufeev, (alias Vadim Gheorghievici Şevţov şi alias Vladimir Gheorghievici Alexandrov) a fost în anii 1992-2012 ministru al securităţii din Transnistria. A fost eliberat din funcţie, după venirea la putere a actualului lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. În vara anului 2012, KGB-ul din regiunea transnistreană a intentat un dosar penal pe numele lui Vladimir Antiufeev, generalul fiind acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu, delapidări şi distrugerea de dosare, pentru care risca până la şapte ani de închisoare.

Vladimir Antiufeev a plecat la Moscova, unde a rămas până la începutul fazei active a crizei din Ucraina.

Potrivit publicaţiei Kommersant, în primăvara acestui an Antiufeev, împreună cu alţi securişti ruşi au participat activ la evenimentele din Crimeea, care au dus la anexarea peninsulei la Rusia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite