Vladimir Bolea: Noi vom vota un pachet de „deoligarhizare” propus de orice jucător politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea spune că formaţiunea este gata să voteze în Parlament un asemenea pachet de „deoligarhizare” ca cel propus de bloc care va parvenit de la orice alt jucător politic. Parlamentarul s-a referit la pachetul de proiecte de legi pe care blocul ACUM l-a înregistrat în legislativ şi care se referă la declararea statului drept capturat, demiterea şefilor mai multor instituţii de stat, transmite IPN.

În ceea ce priveşte propunerea lui Andrei Năstase la funcţia de preşedinte al Parlamentului şi a Maiei Sandu în funcţia de premier, Vladimir Bolea susţine că socialiştii trebuie să demonstreze blocului ACUM şi întregii ţări că sunt un partid care luptă împotriva oligarhiei şi să susţină aceste candidaturi. Potrivit lui, astfel socialiştii vor fi mai credibili.

Referindu-se la invitaţia lansată recent privind iniţierea discuţiilor pe acest pachet de proiecte, deputatul este de acord că mesajul blocului ar fi trebuit să fie mai concret şi să menţioneze că se adresează mai mult socialiştilor.

Expertul în politici publice Ştefan Gligor este de părere că blocul ACUM trebuie să schimbe formatul propunerilor pe care le face. În opinia lui, felul în care blocul ACUM îşi înaintează iniţiativele şi invită deputaţii la discuţii nu lasă şanse ca pachetul de proiecte pe care l-a înregistrat în Parlament să devină realitate.

Ştefan Gligor susţine că blocul ACUM ar fi trebuit să cheme concret la discuţii fracţiunea PSRM din Parlament, dar nu să formuleze o invitaţie „vagă”, cu mesaj abstract. „Trebuie puse accentele corect pentru că altfel toate acestea vor crea o impresie şi un context greşit”, a menţionat activistul civic în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

În opina lui, în condiţiile în care PSRM a obţinut mai puţine mandate decât ar fi putut avea în baza sistemului electoral proporţional şi în condiţiile în care este pe „marginea prăpastiei politice”, această situaţie schimbă perspectivele. „Aici ar fi trebuit să fie pusă în discuţie corect din punct de vedere politic şi împreună cu socialiştii blocul ACUM să schimbe sistemul mixt de vot, să numească o nouă componenţă a Comisiei Electorale Centrale şi să numească data alegerilor anticipate”, afirmă expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite