Politică

articolul anterior articolul urmator

Vladimir Cebotari: Dacă Andrei Năstase va încălca legislaţia, nu va fi înregistrat în calitate de candidat

1
3 Nov 2018 10:25:41
Autor: Dan Anghel
FOTO IPN
FOTO IPN

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, afirmă că, dacă liderul PPDA Andrei Năstase va încălca legislaţia, nu este exclus că nu va fi înregistrat în calitate de candidat la viitoarele alegeri parlamentare.

Astfel a comentat fruntaşul democrat unele opinii apărute în spaţiul public referitor la perspectivele lui Andrei Năstase de a nu fi înregistrat, în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.
 
Totodată, Vladimir Cebotari, spune despre sine că nu va candida pe nicio circumscripţie uninominală: „Mi-au fost pregătite multe alte sarcini de aceea nu îmi voi înainta candidatura în circumscripţie”.
 
Potrivit lui, pentru a candida pe circumscripţie, un pretendent la funcţia de deputat trebuie să se afle în teritoriu şi să conlucreze cu oamenii non-stop. „În fiecare zi am întâlniri cu cetăţenii, dar merg seara. Însă, pentru a câştiga alegerile într-o circumscripţie, candidatul nu doar că trebuie să petreacă toată ziua în teritoriu, dar şi noaptea”, a spus vicepreşedintele PDM la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.
 
Vladimir Cebotari spune că PDM a pregătit listele de candidaţi pentru următoarele parlamentare, dar că în aceste liste ar putea avea loc încă schimbări. Democratul spune că PDM îşi va prezenta candidaţii în conformitate cu legislaţia.
 
Potrivit lui, cei care îşi prezintă candidaţii deja reiese că încalcă legislaţia. De asemenea, vicepreşedintele PDM spune că pe lângă această încălcare mai există şi multe altele.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zbucium ion
4.11.2018, 05:28:01

De ce Ministerul Justiției nu elucidează pana la începutul campaniei electorale fraudele legate de schimbarea in statut a denumirii partidului "Forta Poporului" si alegerea fictiva, nedemocratica a presedintelui partidului. Cine era Andrei Nastas pana la fuzionare, a fost ales in mod democratic la conducerea platformei DA? Platforma DA a fost ONG sau partid, a avut statut înregistrat? Era fixat in statut unirea cu o alta țara, pentru care opta platforma unionista "Tinerii Moldovei", parte a platformei "DA". Poate un ONG sa fuzioneze cu un partid? Poate un singur membru din platforma DA sa fuzioneze cu un partid si sa-i lase in afara pe foștii fondatori si activiști ai platformei DA? Daca PDA e același partid Forta Poporului, ce s-a făcut cu membrii, conducerea partidului Forta Poporului pana la fuzionare? Ce obiective au fost fixate in statutul partidului Forta poporului pana si dupa fuzionare si cum le respecta noul președinte al partidului? Se crează impresia ca Ministerul Justiției de multi ani nu-si îndeplinește sarcinile legate de înregistrarea ONG-urilor si partidelor, nu verifica deloc cum se respecta obligațiile statutare, nu intervine deloc când se fac abateri grave de la statut, se incalca legislația cu privire la ONG-uri si partide, se incalca normele democratice la alegerea conducerii formațiunilor. Daca in ONG-uri si partide nu exista DEMOCRAȚIE, n-are de unde ea sa existe si in societate. Coruptia in stat pornește de la corupția in partide si ONG-uri, fraudele juridice, economice, financiare etc. - la fel.

Modifică Setările