Politică

articolul anterior articolul urmator

Vladimir Cebotari: Cauza adevărată a ridicării imunităţii mele este pur politică

0
23 Sep 2019 08:59:57
Autor: Iurii Botnarenco

Deputatul democrat Vladimir Cebotari, căruia zilele trecute i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, susţine că acest lucru a fost făcut din considerente pur politice. În opinia lui, primele 100 de zile, de când se află la guvernare actuala coaliţie politică, înseamnă un eşec total şi pentru că nu are ce oferi cetăţenilor de facto, le oferă show politic.

„Şi atunci a fost necesar să caute ţapi ispăşitori, să încerce să arate că ar face justiţie, dar, de fapt, nu se ocupă cu nimic altceva decât să facă injustiţie”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV.

Potrivit lui, actualele autorităţi nu au întreprins nimic în primele 100 de zile la guvernare pentru a anula taxele aeroportuare pe care le plăteşte fiecare cetăţean care decolează de pe Aeroport. „Eu vă asigur că intenţiile actualei guvernări, aşa cum se materializează, sunt să păstreze această relaţie de concesiune. Or, nu ar fi întreprins acele erori dramatice pe care le comit pentru a pierde intenţionat un dosar civil pe care vor să-l înainteze în judecată. Modul în care se acţionează ne arată foarte clar că va duce la pierderea acestui litigiu”, a menţionat democratul.

Deputatul Partidului Şor Denis Ulanov susţine că retragerea imunităţii parlamentare faţă de cei patru deputaţi, Petru Jardan, Marina Tauber şi Reghina Apostolova din Partidul Şor, dar şi a democratului Vladimir Cebotari, nu înseamnă nimic altceva decât o comandă politică, o vânătoare a deputaţilor din opoziţie, o inchiziţie politică. „Dacă la începutul săptămânii trecute noi ne mai adresam unele întrebări, spre sfârşitul săptămânii toate întrebările au fost eliminate”, susţine Denis Ulanov. În opinia lui, „persecutarea” deputaţilor din opoziţie este acţiunea preşedintelui Igor Dodon”.  

Jurnalistul Nicolae Federiuc susţine că observă o forţare de note în ajunul campaniei electorale şi sunt vizaţi doar reprezentanţi ai opoziţiei. Jurnalistul susţine că observă şi anumite încălcări de procedură în cazul acţiunilor guvernării pe subiectul concesionării Aeroportului şi consideră că acest lucru ar putea duce la pierderea dosarelor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Acum câteva zile, a fost ridicată imunitatea parlamentară deputaţilor Petru Jardan şi Vladimir Cebotari în vederea aplicării acţiunilor de urmărire penală legate de preluarea controlului asupra activelor Aeroportului Internaţional Chişinău „de către un grup criminal condus de Ilan Şor”. De asemenea, a fost ridicată imunitatea parlamentară deputatelor Marina Tauber şi Reghina Apostolova în legătură cu implicarea acestora în frauda bancară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările