Vladimir Cebotari: PDM a comis unele greşeli pe care le acceptă şi le regretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Cebotari

Deputatul democrat Vladimir Cebotari spune că tot ce se întâmplă acum în Republica Moldova nu poate fi numit „dezoligarhizare”. Vladimir Cebotari spune că PDM a comis unele greşeli, pe care le acceptă şi le regretă. Potrivit lui, poate ar fi trebuit să se depună mai mult efort pentru a nu le fi comis. Declaraţia a fost făcută la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Probabil, trebuia să punem ca prioritate mai sus tot ce se întâmplă în justiţie, astfel încât să ne preocupe nu mai puţin decât ne-au preocupat proiectele sociale şi calitatea vieţii oamenilor. Dar nu trebuie să neglijăm şi trebuie să recunoaştem că PDM a fost partidul care cel mai mult din istoria Republicii Moldova s-a concentrat pe construcţia calităţii vieţii”, a afirmat parlamentarul.

Comentatorul politic Victor Gurău consideră că Partidul Democrat, care a obţinut succese destul de semnificative în anii 2016-2017 atât pe segmentul socio-economic, cât şi pe cel politic, a derapat puţin de la normele democratice. „Eu am constatat nişte derapaje destul de esenţiale în ceea ce priveşte colaborarea dintre instituţiile statului, administraţia publică locală şi activitatea de partid propriu-zisă”, spune comentatorul.

Potrivit lui, activitatea instituţiilor statului a fost parţial substituită cu activitatea pe interiorul partidului. „Ei o numeau coordonarea activităţii instituţiilor ori principalelor pârghii de control în procesul politic. Societatea a perceput aceasta ca un element de autoritarism, de implicare partocratică în activitatea instituţiilor statului şi, după anularea alegerilor din municipiul Chişinău, de implicarea politicului în procesul decizional al justiţiei”, menţionează Victor Gurău.

În weekend a avut loc şedinţa Consiliului politic al PDM care a decis amânarea Congresului extraordinar al formaţiunii de la 27 iulie pentru 7 septembrie, motivând că partidul ar avea nevoie de o restructurare serioasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite