Vladimir Putin: Vom continua să promovăm un statut special al Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul rus Vladimir Putin FOTO kremlin.ru
Liderul rus Vladimir Putin FOTO kremlin.ru

Federaţia Rusă va continua să promoveze identificarea unei soluţii juste în problema reglementării transnistrene şi obţinerea unei înţelegeri privind statutul special, sigur şi garantat al Transnistriei, în condiţiile respectării suveranităţii şi asigurării integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în cadrul unei ceremonii de acreditare a 23 de ambasadori, inclusiv a ambasadorului Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc, transmite IPN.

Preşedintele Federaţiei Ruse a menţionat că abordarea Kremlinului în interacţiunea cu Republica Moldova porneşte de la tradiţiile de prietenie şi valorile spirituale comune care leagă cele două popoare. Liderul de la Kremlin a remarcat că anul acesta va fi marcată cea de-a douăzecea aniversare a Tratatului bilateral de prietenie şi cooperare.

Discuţiile pentru reglementarea transnistreană se desfăşoară în formatul 5+2: reprezentanţii mediatorilor (Rusia, Ucraina, OSCE), ai observatorilor (SUA şi UE) şi părţile (Chişinăul şi Tiraspolul). În 2011, discuţiile au fost reluate după o pauză de şase ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite