Vladimir Voronin îi acuză pe democraţi că şi-au mărit fracţiunea parlamentară cu „încă o prostituată politică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a numit-o pe ex-comunista Aliona Babiuc „prostituată politică”, după ce democraţii au anunţat că aceasta a aderat la fracţiunea PDM.

„În aşa zi jubiliară, dumneavoastră aţi majorat componenţa fracţiunii încă cu o prostituată politică. Felicitările noastre, mergeţi înainte”, a declarat Vladimir Voronin în timpul şedinţei Parlamentului de joi, 8 februarie.

Replica democraţilor nu s-a lăsat mult aşteptată. 

„Eu vă stimez, domnule preşedinte. Vă stimez şi vârsta, dar pe de altă parte, un om cu părul sur, în două mandate de preşedinte, aici în această sală, nu aveţi un comportament de ex-preşedinte, folosind un limbaj foarte urât, mai ales la adresa doamnelor”, a spus preşedintele fracţiunii PDM, Mariam Lupu.

După ce a ajuns în Parlament în decembrie 2017 de pe lista electorală a comuniştilor, în urma depunerii mandatului de deputat de către Oxana Domenti, Aliona Babiuc a aderat la fracţiunea PDM.

Anunţul în acest sens a fost făcut de către deputatul Sergiu Sîrbu, care s-a lăudat că democraţii au o fracţiune formată deja din 42 de deputaţi, asta deşu au intrat în Parlament cu doar 18 mandate.

Amintim că Comitetul Central al PCRM s-a pronunţatcategoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componenţa fracţiunii Partidului Comuniştilor din Parlamentul Republicii Moldova, pe motiv că aceasta a fost exclusă în 2015 din partid, pentru că activitatea ei a fost apreciată ca fiind nesatisfăcătoare.

Totuşi, Curtea Constituţională i-a validat mandatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite