Vladimir Voronin dă asigurări că echipa sa poate redresa situaţia din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin FOTO Constantin Grigorita

Preşedintele Partidul Comuniştilor, Vladimir Voronin, dă asigurări că echipa cu care participă la alegerile parlamentare este capabilă să redreseze situaţia, potrivit lui – degradantă, care s-a creat în ultimii zece ani în Republica Moldova, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, marţi, Vladimir Voronin a menţionat că toţi cei 54 de candidaţi pe lista PCRM sunt membri de partid. 40% sunt femei. Vârsta medie a candidaţilor este de 55 de ani. Din echipă fac parte 13 ingineri, 11 jurişti, 11 economişti, 9 politologi, 7 pedagogi, doi lucrători medicali. 16 candidaţi locuiesc în Chişinău, iar 38 în satele şi raioanele Moldovei. Un candidat este persoană cu dizabilităţi şi una are două cetăţenii.

Vladimir Voronin a criticat starea de lucruri din ţară: „nivelul înalt al corupţiei şi migraţia populaţiei apte de muncă”. Potrivit liderului comunist, societatea este dezbinată şi se observă semnele unei dictaturi politice. Vladimir Voronin a declarat că eforturile echipei sale vor fi îndreptate spre „eliberarea Moldovei şi a instituţiilor de stat de uzurpatori, lupta cu corupţii, salvarea businessului de presiunile funcţionarilor de stat, crearea noilor locuri de muncă, iar la nivel de politică externă – restabilirea relaţiilor bune cu toate statele”.

Politicianul a mai spus că fundamentul listei electorale a PCRM sunt oamenii ce reprezintă „un exemplu de rezistenţă în faţa ispitei”, făcând referire la cei 14 transfugi care au aderat la PDM. Dacă va ajunge în Parlament, Vladimir Voronin a spus că PCRM va face coaliţie doar „cu alegătorii”.

În altă ordine de idei, Vladimir Voronin a îndemnat alegătorii să boicoteze referendumul, deoarece, potrivit lui, iniţiatorii acestuia îl folosesc în scopuri electorale.

Întrebat despre ultimele declaraţii din spaţiul public privind piloţii moldoveni, eliberaţi din Afganistan după trei ani în care au fost ţinuţi ostateci, Vladimir Voronin a spus că aceştia au fost mai demult scoşi din captivitate, doar că s-a tărăgănat întoarcerea lor acasă. Preşedintele PCRM consideră că, cel mai probabil, preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, are dreptate în declaraţiile sale precum că ostaticii moldoveni urmau să ajungă acasă încă acum patru luni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite