Vladimir Voronin, despre Mariana Durleşteanu: A înţeles că în această gloată nu e locul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin FOTO IPN
Vladimir Voronin FOTO IPN

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, vine cu laude la adresa Marianei Durleşteanu, candidatul propus de Socialişti la funcţia de premier şi o critică pe preşedinta Maia Sandu. Potrivit lui Voronin, Durleşteanu este o profesionistă în domeniul economic şi financiar şi ar fi un premier foarte bun pentru Republica Moldova. Totuşi, potrivit fostului şef de stat, alegerile parlamentare anticipate sunt necesare pentru a curăţa clasa politică.

Fostul preşedinte Vladimir Voronin spune că actualul Legislativ este unul complet compromis, iar alegerile parlamentare anticipate ar putea aduce feţe noi în politică.

„Acest Parlament demult nu reprezintă interesele alegătorilor şi ale celor care i-au adus la putere. Au fugit dintr-un partid în altul, cu lunile nu lucrează, nu aprobă legi, între ei e doar corupţie, mafie, interese. Acesta e Parlament care reprezintă interesele societăţii? Sunt toate motivele obiective pentru a dizolva Parlamentul”, a spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Voronin mai spune că Mariana Durleşteanu, candidatul PSRM la funcţia de prim-ministru, este o profesionistă şi dacă ar fi fost învestită la şefia Guvernului, ar fi avut capacităţile necesare pentru a gestiona criza pandemică şi economică.

„O doamnă cu capacităţi foarte înalte în domeniul economic, financiar şi principii. Este apreciată în diferite instituţii. Ea ar fi unul dintre cei mai buni candidaţi, într-un Guvern creat în condiţii normale. Am discutat la telefon, ea a înţeles că în această gloată nu e destinul ei. Dacă ar fi anticipate şi ar fi ales un Parlament normal, iar Durleşteanu a fi desemnată prim-ministru, ar fi un premier la locul lui”, a spus Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a evitat să se pronunţe pe marginea activităţii preşedintelui Maia Sandu la 100 de zile de la preluarea mandatului, menţionând doar că Sandu va înşela, în curând, aşteptările societăţii.

„Câteodată mi-e milă să mă uit la această Sandu, darămite să o critic. Voi o supraapreciaţi. Acum este important să vedem ce facem la anticipate. Într-o ţară este important ca toate instituţiile să meargă în aceeaşi direcţie pentru a avea rezultate”, a mai spus Vladimir Voronin.

La 15 aprilie Curtea Constituţională va examina sesizarea şefului statului privind constatarea circumstanţelor dizolvării Parlamentului. Chiar dacă judecătorii Curţii vor decide că există temei pentru dizolvare, Legislativul va rămâne funcţional pe perioada stării de urgenţă, instituită până la data de 30 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite