Vladimir Voronin: Formarea noului Guvern nu este legitimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că formarea noului Guvern nu este legitimă. Potrivit lui, în funcţii au fost numite persoane care de mult timp nu au fost în ţară, în plus, nu au trecut Comisia de Integritate care este o condiţie obligatorie. Declaraţiile au fost făcute de fostul preşedinte al Republicii Moldova la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Aşa-numiţii miniştri ai noului Guvern nu au reuşit să se aşeze în fotoliile lor şi au început să-şi aducă nănaşii, cumătrii, neamurile la diferite funcţii”, a declarat Vladimir Voronin. Potrivit lui, nu este clar de ce aduc oameni care mult timp nu au fost în ţară şi aceştia nu au trecut Comisia de integritate care este obligatorie.

Totodată, Vladimir Voronin spune că în ultimii ani Curtea Constituţională a fost supusă politic celor care erau la guvernare şi au făcut diferite încălcări. „Prima încălcare, cea mai gravă, a Curţii Constituţionale constă în faptul că ei calcă în picioare Articolul 2 al Constituţiei care vorbeşte despre faptul că suveranitatea în ţară aparţine poporului , dar nu unui grup de persoane şi nu CC”, a afirmat comunistul.

Vladimir Voronin consideră că ceea ce s-a întâmplat în ultimii zece ani nu a sporit dezvoltarea Republicii Moldova, ţara ajungând la o criză politică nemaipomenită. „Aici s-a ajuns mai mult din punct de vedere al ambiţiilor şi a carierismului persoanelor care sunt implicate în acest proces pentru că interesul lor personal predomină faţă de interesul poporului. În capul mesei trebuie să primeze raţiunea, dar raţiunea trebuie să fie condusă de legi, de Constituţie”, a declarat politicianul.

Despre declaraţia semnată recent de alţi doi foşti preşedinţi ai Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, care îşi afirmă susţinerea faţă de noul Guvern, Vladimir Voronin spune că nu i s-a propus să semneze această declaraţi, dar nici n-ar fi semnat-o, dacă ar fi fost întrebat.

Preşedintele PCRM spune că nu este convins că actuala criză politică se va rezolva rapid.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite