Vladislav Kulminski: Trebuie pornită o resetare completă şi profundă a statului Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualmente trebuie pornită o resetare completă şi profundă a statului Republica Moldova. Totodată, actuala guvernare nu se va mai reţine mult la putere. De această părere este directorul executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, Vlad Kulminski, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Trebuie pornită o resetare completă şi profundă a statului Republica Moldova. Aici eu cred că este esenţa problemei. Acest Guvern nu prea mai are mult timp la guvernare. Eu văd toate procesele politice şi eu cred că această schimbare se va produce mult mai rapid decât credem noi. Întrebarea relevantă pentru noi este ce va fi după. Şi eu nu cred că avem un răspuns coerent şi plauzibil la această întrebare”, consideră Vlad Kulminski.

Expertul economic Sergiu Tofilat consideră că societatea moldovenească trebuie să solicite partenerilor externi sancţiuni pentru regimul corupt şi persoanele care servesc acest regim. În ceea ce ţine de frauda bancară, expertul spune că drept urmare a acesteia, populaţia trebuie să întoarcă 25 de miliarde de lei Băncii Naţionale. „Ca lumea să înţeleagă, 25 de miliarde de lei asta înseamnă pensiile pentru 2,5 ani la toţi bătrânii din Republica Moldova”, spune expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite