Politică

articolul anterior articolul urmator

Voronin: Când apar probleme la PD, Dodon mereu sare în ajutor VIDEO

1
11 May 2017 14:12:44
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin, a reiterat poziţia formaţiunii sale privind refuzul de a susţine trecerea la sistemul electoral uninominal sau mixt. Totodată, fostul preşedinte al ţării sugerează că între Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc ar exista o înţelegere atât asupra asupra schimbării sistemului de vot, cât şi asupra altor chestiuni.

Voronin afirmă că PDM îşi doreşte schimbarea sistemului electoral, deoarece se teme că nu va trece pragul electoral, având un reiting actual de 2%.

„Şi iată ei inventează diferite sisteme, uninominal, mixt. În aprilie, după ce Dodon a anunţat despre necesitatea trecerii la sistemul electoral mixt situaţia s-a limpezit definitiv. Eu încă o dată vă spun, Dodon întotdeauna când apar probleme la PD sare în ajutor şi îi ajută pe ei să iasă din aceste probleme”, a subliniat comunistul în cadrul unei conferinţe de presă joi, 11 mai.

Pentru a demonstra înţelegerea între Dodon şi democraţi, Voronin a adus şi câteva exemple.

„Ei au împărţit între dânşii asigurarea ţării cu gaze, au pus şefii lor peste tot. Au împărţit tot corpul diplomatic, împart toate judecătoriile, au împărţit Guvernul pe criterii politice”, a subliniat preşedintele PCRM, precizând că formaţiunea sa a anticipat demult că democraţii au înaintat proiectul de lege privind trecerea la votul uninominal ca ulterior să fie găsit un compromis cu PSRM asupra votului mixt.

Referitor la reforma Guvernului anunţată de Vlad Plahotniuc, Voronin notează că va susţine acest proces în condiţiile în care comuniştilor li se va permite să participe la această reorganizare şi se va ţine cont de opinia lor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

alaiba timofei
11.05.2017, 14:51:01

de aia n-a permis PD-ului sa introduca uninominalul, dar a ajutat sa fie pastrat o jumatate din sistemul infect prin care se baga toti "unknown-ii" in parlament!