Politică

articolul anterior articolul urmator

Voronin, către cetăţeni: V-aţi vândut votul. Niciodată nu voi înţelege de ce i-aţi votat pe cei care v-au furat miliardul

5
15 Mar 2019 00:42:28
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, este supărat pentru faptul că cetăţenii au decis să dea votul pentru cele patru partide care au acces în Parlament, dar nu pentru Partidul Comuniştilor. Fostul şef de stat s-a arătat nedumerit cum alegătorii au putut să voteze partide care ar fi fost implicate în frauda bancară din Republica Moldova.

„Eu nu înţeleg şi nu o să înţeleg niciodată, cum voi aţi votat pe cei care v-au furat miliardul? Cum voi i-aţi votat pe cei care v-au sărăcit? Cum voi i-aţi votat pe cei care acum au venit în Parlament, au avut cheltuieli, iar acum o să încerce să întoarcă aceste milioane înapoi. Şi voi v-aţi vândut interesul vostru, al familiei, al neamului, al copiilor, al părinţilor. Aţi vândut votul pentru aceste fleacuri, pomeni”, a declarat Vladimir Voronin la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

zbucium ion
15.03.2019, 03:50:18

Voronin e si el "oligarh" - unul din primii "oligarhi" comunisti dupa Lucinschi. De ce, oare, fosta PLDM-ista Maia Sandu trece cu vederea "SCHEMELE" si MILIARDELE sale? Oare nu pe timpul lui Voronin s-a inceput capturarea statului si devalizarea BEM? Maia Sandu atunci a fost consilier in reformarea institutiilor statului al guvernului condus de prim-ministrul Greceanii si prim-vice-ministrul Dodon. Cum s-a "reformat" statul R.Moldova la recomandarile intelepte a Maiei Sandu, de a fost nevoie de "revolutia de twitter" din 7 aprilie 2009? Cum vrea ea si ACUM sa-l "reformeze" acum - la fel devine clar. De ce "dezoligarhizarea" propusa de Maia Sandu nu-i vizeaza pe toti "oligarhii", dar numai pe unul - liderul PDM? - Oare, nu de aceea ca Plahotniuc e un "oligarh"care nu asculta de Moscova, si-a permis sa nu tina cont de propunerile "fratelui mai mare", a avut indrazneala sa refuze Uniunea Euro-Asiatica a Rusiei si "unirea" cu Romania - pentru a alege ASOCIEREA POLITICA si INTEGRAREA ECONOMICA cu UE si 28 de state ale UE? Marea "vina" si marele "pericol" ce-l reprezinta pentru Rusia - Plahotniuc in R.Moldova si Porosenko in Ucraina - este alegerea apropierii de SUA si UE, Acordul de Asociere cu UE si Parteneriatul Estic. Rusia vede alegerile din R.Moldova si Ucraina ca pe o unica sansa de revansa, de schimbare a vectorului european al acestor doua tari - prin smulgerea puterii din mainile fortelor pro-europene pe motiv ca sunt conduse, "capturate" de "oligarhi". Miza e atat de mare incat exista riscul ca razboiul politic, electoral, parlamentar etc. sa treaca intr-un razboi militar, ce sa cuprinda intreaga regiune de la nord si est de Marea Neagra. In parlamentul de la Chisinau ACUM deschide "frontul" anti-"oligarhic".

-1 (1 vot)
zbucium ion
15.03.2019, 03:55:42

ACUM este un "pion" pe tabla de sah a Rusiei, pe carea Maia Sandu vrea sa-l transforme in "regina" si sa-i dea "mat" PDM-ului "regelui" Plahotniuc.

-1 (1 vot)
Bruno Bruma
16.03.2019, 08:32:55

Cel mai rau cand nu stii nimic dar vorbesti mult.vi s-a Incurcat tot in cap

+1 (1 vot)
zbucium ion
15.03.2019, 04:51:31

Prin aceste declaratii Voronin vrea s-o ajute pe Maia Sandu si toarna gaz pe focul aprins in parlament al "razboiului" anti-"oligarhic", anti-Plahotniuc, anti-PDM al blocului ACUM si, totodata, anti-Acord de Asociere al Rusiei. El vrea macar acum sa placa Rusiei lui Putin dupa "tradarea" "planului Kozak" - cu toate ca "Moscova (Putin) nu crede lacrimilor.

-1 (1 vot)
zbucium ion
15.03.2019, 07:32:45

Voronin n-a intors inca MILIARDELE furate de el si Olejca, dar are tupeul sa probozeasca poporul ca a votat "hotii" (din PDM-ul)" si nu pe cel mai "cinstit" partid - PCRM-ul. "Hotul Voronin striga "hotii!", la fei ca hotul Nastase cu nanasul sau hot Topa, la fel si Maia Sandu - discipola hotului Filat etc.. Toti vor sa convinga Boborul sa iasa in strada sau la vot si sa sustina pe cel mai "onest" partid, care, desigur, este partidul lor. Si daca s-ar putea Boborul sa iasa sa lupte pentru aceste partide - pe degeaba, fara a le achita cheltuilile de drum, diurna sau ziua-munca. Ceri care au dorit sa faca bani - demult au parasit R.Moldova si azi, spre deosebire de 7 aprilie 2009, niciun partid nu poate atrage "protestatari" cu 10 sau 20 de euro. Deaceea ACUM n-a reusit sa adune multi "protestatari" de partea sa pe parcursul anului si n-a fost in stare sa faca un al doilea "7 aprilie 2009" dupa alegerile parlamentare de aucm. Fara Bobor chemarile "revolutionare" ale Maiei Sandu - sunt un glas in pustiu. Pe fata "revolutionarilor" din ACUM tot mai evident apare disperarea, neputinta, fatalismul - nu m-as mira daca Maiei Sandu si lui Andrei Nastase o sa inceapa sa le tremure mainile la fel ca "pucistului" Ianaev in 1991. PAS si PDA au intrat in parlament tot ca "pucisti".

-1 (1 vot)