Politică

articolul anterior articolul urmator

Voronin consideră că Maia Sandu nu trebuia să declare la Kiev că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei: „Trebuie citită foarte atent istoria”

5
12 Jan 2021 21:25:44
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că preşedintele Maia Sandu a greşit când a declarat marţi, 12 ianuarie, la Kiev, că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei. Voronin e de părere că asemenea afirmaţii pof afecta relaţiile Republicii Moldova cu Federaţia Rusă şi ele ar trebui evitate.

Voronin spune că declaraţia Maiei Sandu „nu a fost prea normală”, „pentru că noi nu trebuie să fim prieteni cu o ţară ca să ne certăm cu altă ţară. Această conlucrare a preşedinţilor nu trebuie să aducă probleme altor ţări”.

Voronin a precizat că şi el a fost anterior întrebat cui aparţine Crimeea, însă a răspuns că „e o problemă ce ţine de Rusia şi Ucraina.”
 
„Să declari ala ferm (că Crimeea aparţine Ucrainei) aici trebuie de citit foarte atent istoria şi nu numai istoria de acum - post sovietică, dar istoria de la Bogdan Hmelniţki, dar poate chiar de la Botezătorul Sfântul Vladimir sau poate de la Rusia Kieveană de citit istoria. Nu e normală aşa declaraţie”, a spus Voronin la emisiunea „Puterea a patra de la N4.
 
Întrebat de jurnalistul Gheorghe Gonţa cât de corect ar fi fost ca Maia Sandu să nege că Crimeea aparţine Ucrainei în contextul în care şi Moldova se confruntă cu problema transnistreană, Voronin a menţionat că „Zelenski şi Maia Sandu trebuie să spună adevărul, dar nu reieşind din conjunctura situaţiei cum e mai convenabil. Aici trebuie să spui adevărul care este şi care a existat”, a mai spus Voronin. 

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat marţi, 12 ianuarie, la Kiev, după întreverea cu preşedintele Republicii Moldova, că Maia Sandu i-a dat asigurări că Republica Moldova sprijină integritatea şi suveranitatea Ucrainei. Totodată, Zelenski a menţionat că Maia Sandu nu se teme să spună că regiunea Crimeea aparţine Ucrainei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

tuturor iobag
12.01.2021, 22:59:31

sluga ... tot sluga ramane !

+2 (4 voturi)
Mandrean Paul
12.01.2021, 23:03:11

Pai daca trebuie citita "foarte atent istoria" Basarabia este a Romaniei, Ceapaiev, FMM de rusnac!!!

+3 (3 voturi)
escu
13.01.2021, 07:34:07

asa tavarisci voronin, pai hai sa citim istoria si daca vrei ADEVAR , tie Maria de Mangop iti spune ceva, da Stefan cel mare.......pasol na turbinca!

+1 (1 vot)
Mircea Nistor
13.01.2021, 19:29:26

Voronin,pașol na Sibir !

+1 (1 vot)
Edesia
14.01.2021, 15:48:46

Care greseala? Dar Rusia de ce nu-ti recunoaste Transnistria si tine armata in ea sa o apere de Moldoveni? Foarte bine a facut Sandu. Daca vrea Rusia recunoastere sa-si retraga trupele de pe teritoriul Moldovei, sa arate bune intentii si apoi te asezi sa citesti istorie la masa cu ei.

+1 (1 vot)
Modifică Setările