Voronin crede că se acordă prea multă importanţă funcţiei de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul comunist, Vladimir Voronin, se arată nedumerit că forţele politice aflate acum în Parlament, dar şi societatea întreagă acordă o atenţie atât de mare alegerii în funcţie a procurorului general, transmite IPN.

 „Eu nu ţin minte ca în anii când eram noi la Preşedinţie, când eram la conducere, să fi acordat o atenţie atât de mare acestei instituţii. Fiecare instituţie trebuie să-şi facă treaba ei conform legii, conform Constituţiei, conform regulilor respective. De ce fetişizăm noi această instituţie? Aşa de mare rol acordăm acestei Procuraturi şi procurorilor, că ei sunt o sumedenie. Şi pensie de 20 de mii de lei le acordăm, parcă sunt mineri”, a declarat liderul comuniştilor în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4. 

În opinia lui, toate instituţiile trebuie să activeze eficient în comun.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe fostul deputat democrat Alexandru Stoianoglo la funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Potrivit Constituţiei, preşedintele ţării este cel care numeşte în funcţie procurorul general, la propunerea CSP. Şeful statului poată să respingă candidatura propusă de CSP doar o singură dată, după care Legea Supremă îl obligă să semneze decretul privind numirea în funcţie a procurorului general.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite