Voronin, despre reţinerea lui Dodon: Un fost şef de stat nu poate fi subiectul justiţiei televizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin si Igor Dodon
Vladimir Voronin si Igor Dodon

Fostul preşedinte, Vladimir Voronin, îi ia apărarea fostului coleg de partid, Igor Dodon, chiar dacă spune că relaţiile cu el sunt dificile. Liderul PCRM susţine că, indiferent ce ar fi săvârşit – şi vina urmează mai întâi a fi dovedită – un fost şef de stat nu poate fi subiectul show-rilor cu mascaţi şi ai justiţiei televizate, transmite IPN.

Vladimir Voronin spune că nu este clar ce fel de învinuire este cea de trădarea de patrie şi în ce constă aceasta. Politicianul se întreabă dacă este vorba despre relaţiile cu reprezentanţii conducerii Federaţiei Ruse sau cu liderii statelor CSI? El a amintit despre deputaţii care deţin cetăţenia României, despre şedinţele comune de guverne sau parlamente de la Chişinău şi de la Bucureşti, dar şi declaraţiile publice despre unirea celor două state, întrebându-se dacă acestea nu reprezintă trădare de patrie.

„Dar de aceasta este acuzat Igor Dodon, care, din câte îmi amintesc, astfel de motive nu a demonstrat pe perioada cât a ocupat postura de preşedinte”, afirmă Vladimir Voronin. În opinia sa, prin acţiunile întreprinse în privinţa lui Igor Dodon actuala guvernare ofensează autoritatea instituţiei prezidenţiale.

Oamenii legii au descins cu percheziţii la domiciliul fostului preşedinte al ţării, Igor Dodon, iar ca urmare, Dodon şi cumnatul acestuia au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Este vorba despre un dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.  Astăzi Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, examinează demersul procurorilor cu privire la plasarea în arest a fostului preşedinte. Socialiştii protestează în faţa instanţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite