Voronin e gata de campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin în Parlament. FOTO Tudor Iovu
Voronin în Parlament. FOTO Tudor Iovu

Partidul Comuniştilor este organizat pentru campania electorală, fiind definitivat programul electoral, pregătit sloganul şi constituit staff-ul electoral, care va fi condus de Artur Reşetnicov. Declaraţia a fost făcută de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

Vladimir Voronin a precizat că programul electoral va fi făcut public la 30 septembrie sau 1 octombrie, iar sloganul cu care PCRM va merge în alegeri este „Să înlăturăm corupţia de la guvernare, să îmbunătăţim viaţa cetăţenilor”. În cadrul aceleaşi emisiuni, liderul PCRM şi-a expus îngrijorarea că alegerile ar putea fi fraudate de către actuala guvernare. „În primul rând, se va încerca falsificarea în interiorul ţării. Una din metode va fi coruperea alegătorilor. Chiar în ziua scrutinului vor fi oferite până la 500 de lei pentru un alegător ca să voteze  pentru un partid din coaliţie. Există probleme şi cu registrul alegătorilor. Eu propun ca să se recurgă la registrul populaţiei, pentru că avem peste un milion de cetăţeni plecaţi, iar aceasta lasă loc pentru falsificări în liste. Şi faptul că vor fi deschise 200 de secţii de votare în afara ţării. Pe banii cui vor fi trimişi observatori în aceste secţii? Aşa că aici vor fi cele mai mari fraude ale scrutinului din 30 noiembrie”, a opinat liderul PCRM.

Voronin a mai spus că nu va recurge la o publicitate masivă în perioada electorală. „Noi nu avem nevoie de publicitate. Noi timp de patru ani am mers la cetăţeni şi le-am spus ce vrem să facem şi cine sunt cei de la guvernare. Noi vom continua să vorbim despre ei. Lasă să audă cetăţenii, dar şi prietenii lor europeni cine sunt cu adevărat cei de la guvernare”, a adăugat Voronin.

Fostul şef de stat a mai spus că una din priorităţile PCRM, dacă va reveni la guvernare, va fi reîntoarcerea moldovenilor plecaţi la munci peste hotare. „În timpul cât ne-am aflat noi la guvernare am redus numărul celor plecaţi la muncă peste hotare de la 600 de mii la 200 de mii. După anul 2009, numărul migranţilor a sporit la un milion şi o sută de mii. Aceşti oameni trebuie să revină acasă, să muncească pentru economia acestei ţări”, a declarat liderul PCRM. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite